Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Ile czasu trzeba żeby aż tyle zrzucić???
Forum | Uroda | Fitness
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Autor Ile czasu trzeba żeby aż tyle zrzucić???
Katerinka
Użytkownik

Dodane dnia 09 04 2009
Mam 170 i ważę niestety 90kg. Marzyłoby mi się żeby zrzucić ok. 20 kg.

Jednak ze względu na chorobę, lekarz zabronił mi stosować dietę. Muszę jeść co najmniej 1700 kcal dziennie. Ostatnimi czasy to jadłam 3 razy tyle ,ale mniejsza z tym.

Z tego wynika, że mogę schudnąć tylko dzięki wysiłkowi fizycznemu. (To mi akurat wolno, heh )

I tu moje pytanie, ile czasu potrzeba, żeby tyle zrzucić???

Jestem mocno zdeterminowana i mam raczej silną wolę, ale wolałabym to zdrowo zrzucić niż po miesiącu mordęgi przytyć 2 razy tyle...
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Ile czasu trzeba żeby aż tyle zrzucić???
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 09 04 2009
niestety nie wiem ile czasu na to wszystko potrzeba. ale skoro nie mozesz stosowac diety nie znaczy to ze nie mozesz zrezygnowac ze slodyczi i tuczacych pokarmow. co do wysilku fizycznego to najskuteczniejsze i chyba najszybsze z nich to bieganie i plywanie. te drugie jest o tyle fajniejsze ze 1)w wodzie nas nie widacsmiley po 2)przynosi duzo szybsze efekty niz cwiczenia "na sucho" i po 3)no przeciez to sama przyjemnosc (jesli chodzi o szybkie wyszczuplenie to polecam jogging w wodzie-skuteczne i ile przy tym smiechusmiley), jazda na rowerze stacjonarnym czy zwyklym przeciez nie tylko odchudza ale relaksuje no nie?smiley mozesz wyporzyczyc sobie plyte na DVD z cwiczeniami w domu, albo sama cwiczyc. przebieraj wybieraj. ja cie chetnie bede wspierac bo sama zaczynam ostro cwiczyc wiec nie bedziesz samasmiley pozdr.smiley
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 10 04 2009
Pojęcie 'dieta' ma bardzo wiele znaczen. Tobie zapewne lekarz zabronił stosowania diety stricte odchudzającej, skoro wyznaczył Ci taki próg kalorycznosci potraw. Ale jest jak napisała moja poprzedniczka- nie oznacza, ze nawet jedząc sporo bedziesz mogła trochę stracic na wadze. Wystarczy, że wykluczysz slodycze, zastąpisz je owocami-swizymi lub suszonymi a po jakims czasie zobaczysz roznice- a z pewnoscią ją odczujesz^^ Wyeliminuj węglowodany bedace zrodlem pustych kalorii i zmniejsz udział tłuszczy nasyconych. Ja od siebie mogę polecic Ci diete wegetarianską. Nie mówie, że powinnas odstawic mieso, ale niektore potrawy są bardzo ciekawego, urozmaicają dzienną dietę, sa smaczne i zdrowe, a przy tym wcale nie takie znowu ubogie w kalorie^^
Dodatkowo zamiast napojow przestaw się na soki owocowesmiley

Co do cwiczen:
ciezko stw po jakim czasie mogłabys tyle zrzucic... Jesli masz klopoty zdrowotne to wydaje mi się, ze racjonalnym tempem byłoby do 2, gora 3 kg na miesiac. Jesli zmienisz nawyki zywieniowe i zaczniesz cwiczyc spokojnie dasz rade. Na poczatek polecam basen. Z Twoja wagą bedzie to mniejsze obciązenie chociazby dla stawów niz jogging. Jesli czujesz sie na siłach, zeby cwiczyc z innymi to polecam np siłownie lub aerobik. Zalezy jak teraz jest z Twoja kondycja. Na poczatek poleciłabym Ci basen...tak ze 2-3 razy w tygodniu. Teraz robi sie ciepło wiec rzeczywiscie mozna wybrac sie na jakies rowerowe wycieczki...w weekendy np. Dodatkowo co dziennie pewną dawkę takiego 'zwyczajnego' ruchu...godzina spaceru, jakies cwiczenia na poszczególne partie miesni?
Powodzenia smiley
A jesli już na coś się zdecydujesz i bedziesz miała jakies pytania to pisz. Postaramy sie cos doradzic, jesli bedziemy mogłysmiley
Katerinka
Użytkownik

Dodane dnia 10 04 2009
Dzięki za rady na pewno z nich skorzystam.

Teraz święta..... czas pokus

Zaraz po nich zastanowię się jakie ćwiczenia wybrać i jakby co będę pytać.

pzdrsmiley
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 10 04 2009
to ze swieta to czas pokus to moze i prawda ale z drugiej strony...gora sprzatania i ogolnego zamieszania sprzyja spalaniu kalorii. ja dzisiaj zagrabilam cale podworko i niezle sie wypocilam
Katerinka
Użytkownik

Dodane dnia 13 04 2009
Dzisiaj nastała chwila prawdy zważyłam się i te 90 kg to chyba ważyłam, ale w marzeniach Moja super droga elektroniczna waga wskazuje 95smiley

To chyba przez tą lukrowaną babęsmiley

W moim mieście niestety nie ma aquaaerobiku (tak się to chyba pisze )
Na zwykłe zajęcia raczej nie pójdę, bo większość czasu spędzę: dysząc, stękając i łapiąc się za kolkę

Co byście radziły, żebym wybrała, bo mam:

1. 4 płyty z tańcem BOLLYWOOD (tempo, że jasna cholera:lolsmiley
2. Kolekcję Tommy Lee "Chcę mieć takie..." (trochę wolniej, ale wymiękam)
3. Streching (To w ogóle odchudza??? Czy dalej będę gruba, ale zrobię szpagatsmiley)
4. Płyty fitness z Carmen Electrą (ona tam bardziej tyłkiem nęci, niż ćwiczy)

Najgorsze, że z moją kolekcją ćwiczeń na DVD to powinnam mieć figurę jak ta lala

Kondycje mam marną, wiekszość ludzi szybciej się czołga niz ja biegam

I jeszcze mam pytanie o to jedzonko (ja chyba jednak żyję, aby jeść a nie na odwrót)

1. Czy te soki z kartonu to nie jest bomba kaloryczna mimo, że piszą, że bez cukru?
2.Czy te płatki typu "Fitness", "Fitella" itp. są naprawdę dietetyczne???

Sorki, że aż tyle tego, ale jak już mam coś robić to tak jak trzeba.
Pzdr
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 13 04 2009
nic nie szkodzi. pytaj o wszystko co ci przyjdzie do glowy (oczywiscie w normie:lolsmiley. no wiec pokolejno (jak to moja bilogica powiada ) oczywiscie ze streching pomaga. nie meczysz sie tak bardzo i nie pocisz, ale spala sie sporo kalorii wiec sie chudnie. i oczywiscie przed wszelkiego rodzaju cwiczeniami jest niezbedny, bo chyba zadna z nas nie chce przerwac cwiczec z powodu kontuzji czy urazow. z szeregu cwiczen na DVD wybralabym wlasnie streching i i tommy lee. nie przejmuj sie ze narazie nie dajesz rady. z czasem sie przyzwyczaisz. co do wyrobienia sobie kondycji dobry jest szybki marsz (oczywiscie nie taki w ktorym pedzimy z workiem smieci do kosza czy tez lecimy otworzyc drzwi ). najlepiej codziennie po 30-40min, a pozniej z czasem coraz dluzej. nie polecam biegania bo to dla osob z nasz waga (nie bede sie wdawac w szczegoly dlaczego ale waze niestety 71kg ) strasznie obciaza stawy. i tak soki z kartonow nie sa kaloryczne. napwno sa o wiele lepsze niz slodzone napoje gazowane. co do platkow to ne moge nic napisac bo nigdy ich nie spozywalam (tak ladnie powiemsmiley) ysle ze wspolnymi silami uda nam sie cos zdzialacsmiley
Katerinka
Użytkownik

Dodane dnia 13 04 2009
Chyba jednak wybiorę "Tommy Lee" (nie odmienia się Tommy'ego - bo to kobietasmiley )

Jednak jak to zwykle bywa zacznę "od jutra".

Chciałabym Ci ja ważyć tako jako Tysmiley 71 kg to niedużo. Chyba, że ja mam jakiś wypaczony gustsmiley
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 13 04 2009
oj juz poprawilam, taki wstyd ty chyba zartujesz. waze o wiele za duzo. przez moja zasr*** chorobe musialam przyjmowac zasr*** leki ktore powoduja tycie. i teraz tak, grube uda (ktore calkowicieznieksztalcaja mi tylek przez co wydaje sie taki szeroooki) boczki (bo brzyszek dzieki cwiczeniom mam plaski i lekko umiesniony i jak dla mnie za duzy biust. wiemze niby powinnam byc dumna z mojego biustu ale uwazam ze na 16 lat jest troche zbyt obfity. wiec musze schudnac ogolnie ale najbardziej to z ud (ze "strony" zewnetrznej tak jak i wewnetrznej). koszmar. wygladam strasznie nieproporcjonalnie. ale ostatio codziennie sporo cwicze i gram w siate i w kosza oraz stosuje diete i udalo mi sie zrzucic 2kg przez niecaly tydzien (sama nie wiem w jaki spososmiley ale dzisiaj sie zapomnialam troszke i pochlonelam pol pudelka pasiego mleczka, koszmar no to sobie ponarzekalam
Katerinka
Użytkownik

Dodane dnia 13 04 2009
Nie no spoko, każdy czasem musi ponarzekać.

Ja też przytyłam po chorobie..... 40kg

To dopiero bólsmiley Wpadłam w taką depresję, że szok....
No, ale czas sie podnieść.
Nawet nie marzę, że znów wskoczę w rozmiar 36.. W sumie nie wiem po co trzymam wszystkie szczupłe ciuchy

No, ale mam teraz taką motywację, że myslę, że tym razem się uda.

Też jestem nieproporcjonalna. Góra rozmiar 46 a dół 50.
A w dodatku ludzie na ulicy mnie komentują. Ech, chyba przez moją nieziemską urodę

Chyba niedługo będzie trzeba ten temat przenieść do działu psychologia
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 14 04 2009
mam na to tylko jeden okrzyk bojowy ktory przyszedl mi w tej chwili do glowy:
"czy damy rade?! TAK, damy rade!"
jakos to bedzie. ja ci napisze najpier na czym polega moja dieta ktora rozpoczelam tydzien temu i schudlam 2kg. otoz tak, odstawilam wszelkie slodycze, domowe obiadki (tj. ziemniaczki, kotleciki...) i wszystko co bardzo kaloryczne i tluste. jem chyba ze 4razy dziennie. czyli tak sniadanie: kanapeczka (chlebek razowy, chuda szynka, salata, pomidor, itp.), pozniej po ok.2godz. kiedy znowu czuje glod, jem jakies owoce czy warzywa. mam krolika wiec mam towarzysza w jedzeniu marchewek czy salaty zazwyczaj jem jakas salatke i jablko. obiadu jako takiego "normalnego" nie jem, zazwyczaj jest to muesli z jogurtem. i pozniej podwieczorek zazwyczaj ok. godz 18-19 i jest to np. salatka, kilka owocow lub warzyw. moze ci sie to wydawac troche regorystyczne ale ja tego nie odczuwam. a i nawet moj organizm sie przyzwyczail do konkretnych godzin posilkow. jedyne czego nie moge sie oduczyc to owocowe soki w kartonach caprio ale na szczescie nie sa tak kaloryczne. no i oczywiscie codzienne cwiczenia. ok 2godz. gram z kumplami w siatke lub w kosza, troche poskacze na skakance i 30min. cw w domy "na sucho" ze tak powiem. czyli wszelkiego rodzaju wywinanie nozka ipt itd oj ale sie rozpisalam
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 14 04 2009
Katerinka nie jedz po 17 nic. Przestrzegaj kalorycznosci potraw jak Ci zalecił lekarz, ale tylko do okreslonej godziny. Potem tylko płyny, zeby jakos 'zabic głoda' jesli Cie dopadnie wieczorem. To dziala!
Kurczę no nie wiem jak mam Ci doradzic. Nigdy nie zrzucałam takiej ilosci kg jaką Ty planujesz...bo sama tonę^^ w rozmiarze 36.
Napisałas ze u Ciebie nie ma aquaaerobiku, no ok, ale sam basen zwykły Cie nie interesuje? Pływanie nie bedzie dla Ciebie tak odczuwalne a w czasie tych cw spala sie mw tyle co w czasie biegu.
a wracajac jeszcze do diety. Masz problemy zdrowotne wiec pewnie za bardzo szalec nie mozesz, ale myslalas o diecie dr Haya?
http://www.dieta-odchudzanie.pl/dieta-haya.html
lub atkinsa?
http://www.dieta-odchudzanie.pl/atkinsa.html
ta druga stosowała ostatnio moja znajoma i byla bardzo zadowolona z wynikow. Zgubiła sporo kg.
Katerinka
Użytkownik

Dodane dnia 28 04 2009
Muszę się pochwalić, że schudłam już 5 kgsmiley Jestem na south beach (bez 1szego etapu bo jest zbyt restrykcyjny)i troche ćwiczę. Mam nadzieję, że wytrwam.
Dzięki wszystkim za wsparciesmiley Trzymajcie się dziewuszkismiley
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 28 04 2009
HIP HIP! HURRA! gratulejszyn. zepsula mi sie waga ale po moim wygladzie i po ciuchch poznaje ze tez mi co nieco zeszlo. takze cwicze ale dzisiaj sie troche zapomnialam. musze sie poprawic wieczorem. z rodzicielka planujemy zeby zakupic rowerek stacjonarny juz nawet znalazlam fajny w necie i bede duuuzo cwiczyla w domu. nawet przy ogladaniu telewizjismiley przynjamniej chociaz czesciowo bede mogla zaoszczedzic czas robiac kilka rzeczy naraz smiley no i czesciowo odpadna mi zajecia na silownismiley pozdrowielnia Katerinkasmiley
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 28 04 2009
w jakiej cenie stoją te rowerki?
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 29 04 2009
ok.1000-1500 zl zalezy od tego czy chcesz jakis "zwykly" czy taki bardziej profesjonalny (z licznikiem kalorii, czasu, "przejechanych" km...) a te wlasnie takie sasmiley
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 29 04 2009
ojojoj, to chyba muszę zacząć się usmiechac do członków mej rodziny kochanej i ciułac kasę sukcesywnie :>
Przydałby mi sie taki smiley
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 30 04 2009
niezle ale jak nie robisz tego czesto to moze nie zauwaza ze chcesz od nich cos wyludzic tylko ze ta kasa jest ci naprawde potrzebna do zyciasmiley
a no fakt. taka "bryczka" zawsze sie przydajesmiley
Katerinka
Użytkownik

Dodane dnia 02 05 2009
Ja ostatnio trochę jeździłam na zwykłym rowerzesmiley

Moja znajoma kupiła sobie rower stacjonarkę i trochę ćwiczyła, a potem rower poszedł do piwnicy... Więc jak we wszystkim ważne są chęci i konsekwencjasmiley

I-distrust-nobody- również gratulacjesmiley Ja moich raczej na rower nie namówię chociaż mojej rodzince też by pasowało zrzucić co niecosmiley

A jak właśnie u Was z rodzinką w czasie gdy się odchudzacie?

Mój brat specjalnie przy mnie delektuje się lodamismiley
I wmawia mi, że jestem zbyt żarłoczna żeby dać radęsmiley

A mama mówi, że od kawałka czekolady jeszcze nikt nie utył. Sama sobie teraz robię jeść, więc rodzice mówią, że wydziwiam.... Ech, zero wsparcia...
A ja im udowodnię, że to nie słomiany zapałsmiley
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 03 05 2009
no ja sie ostatnio teraz takze zapomnialam troszeszke. a mianowicie wciagnelam wczoraj troche czekolady i 3kawalki ciadsta (wszystko przez babcie! ). ale od jutra biore sie w garsc. wyciagnelam z szafy takie superobcisle spodnie rurki ktore beda mi sluzyly za miaresmiley a co do rodziny to powiem tak...u mnie nawet nikt nie zauwazyl ze sie odchudzam. wczesniej zawsze jadalam obiad w pokoju, tak samo inne posilki, bo po 1) moja rodzina strasznie mnie denerwuje po 2) brat we wszystko sie wtraca i po 3)tata nie rozumie jak to na obiad mozna nie chciec kotlecika z ziemniaczkami dlatego robie to troche "skrycie". z reszta moj znienawidzony przeze mnie brat ciagle dokuczalby mi z tego powodu, a szczerze mowiac nie mam ochoty wysluchiwac jego komentarzysmiley
co do Ciebie Katerinko to masz racje! pokaz na co Cie stac a ja bede Cie wspieracsmiley
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane