| Autor |
SUCHE WŁOSY |
daluska Użytkownik
|
|
a ja mam gęste, cienkie, suche i puszące się włosy(w dodatku z łupieżem smiley ), które kręcą się w różne strony;/
próbowałam już wiele odżywek, ale jak do tej pory trochę pomagał mi jedwab z firmy joanna;] kosztuje on ok.14zł ;]
a poza tym to prostuje włosy prostownicą dynora 30w ale efekty marne;/ włosy nadal są "nieposłuszne" i puszące się. Najgorzej jest, gdy na dworze pada deszczsmiley po prostu masakra...wtedy na moje włosy nic nie pomaga nawet ta prostownica...smiley
Co robić? Zna pani coś dobrego?
z góry dziękuje za odpowiedź;** |
|
| Autor |
RE: SUCHE WŁOSY |
kattalina Użytkownik
|
|
może ja napiszę.....przed prostowaniem polecam jedwab do włosów, na noc serum na zniszczone końcówki z Avonu, a po prostowaniu wosk( tylko mało, tylko żeby ujarzmić małe włoski). Włosy będą się falować, jeśli jest taka pogoda jak teraz, chyba że zrobisz trwałą prostującą. To wszystko zależy od typu włosów. Po umyciu włosów polecam odżywkę z łożysk, używają jej często fryzjerki, opłaca się kupić takie pudełko, bo jest naprawdę fajna. A z takich bardziej dostępnych to z Joanny miód i mleko- odżywka, albo mak i mleczko migdałowe z Avonu- świetne.
pozdrawiam 
marzenie.... |
|
| Autor |
Irenka26 Użytkownik
|
|
Jeśli Twoje włosy są "zmęczone" i wątłe , farbowane polecam odżywkę z olejkiem rycynowym.
---
www.wizaz.wroc.pl --> moja szkółka
Piękno to dobrze czuć się we własnym ciele, więc dbaj o siebie!  |
|
| Autor |
anetap_86 Użytkownik
|
|
hej! też mam suche i w dodatku cienkie włosy, trochę wypdają, ale to już prawie opanowałam. Problem polega na tym, że moje włosy są bardzo suche na końcach, a u nasady tłuste po ok 2-3 dniach. Maluję je 1-2 razy w roku, w tym roku tylko raz i nie zamierzam więcej. W wakacje pracowałam duzo na słońcu i choć starałam się je chronić to i tak strasznie się rozjaśniły. Używam kosmetyków Gliss Kur i jedwabiu Joanny, jest jakaś poprawa, ale to jeszcze nie to. Możecie napisać coś więcej o serum z Avonu, które chwaliłyście? Może znacie jakieś sposoby na naturalne maseczki do włosów? Pozdrawiam  |
|
| Autor |
justine_k Użytkownik
|
|
Na poczatek proponuje odstawic prostownice na bok. A potem przygotowac lotion i nakladac na wlosy:
Regenerowanie włosów
Zagotować 0,25 l octu owocowego i zalać nim garść suszonych pokrzyw. Pokrzywy należy pozostawić w occie przez kwadrans, następnie odcedzić płyn przez drobne sitko. Powstały w ten sposób lotnion ochłodzić i co drugi dzień przemywać nim delikatnie włosy. Po wysuszeniu, wmasowywać w skórę czaszki odrobinę olejku z korzenia łopianu. Do kuracji należy również wypijanie przed zaśnięciem filiżanki herbaty ze skrzypu polnego, a rano na pusty żołądek szklanki świeżego soku z rzeżuchy. Kurację stosuje się przy nadmiernym wypadaniu włosów |
|
| Autor |
anetap_86 Użytkownik
|
|
dzięki!!!!! tylko gdzie można kupić olejek z łopianu, pokrzywy i sok z rzeżuchy?? 
|
|
| Autor |
justine_k Użytkownik
|
|
Sklep zielarski?? Tam jest wszystko !
A pokrzywy mozesz zebrac sama i wysuszyc. Teraz jest ich wszedzie pelno! |
|
| Autor |
anetap_86 Użytkownik
|
|
dzięki wielkie!!!! pozdrawiam
|
|
| Autor |
RE: suche włossy |
gtuszi Użytkownik
|
|
|
a ja polecam jedwab do włosów |
|
| Autor |
kejtik Użytkownik
|
|
|
tak, gadzam sie z poprzedniczka, seria z Bio Silk jest super(szampon, odzywka i jedwab w pynie- teraz byla promocja w Super-Pharm za 5zł), jeszcze dobre sa kosmetyki z Body Shop, jest seria do farbowanych, albo do suchych i niszczonych- mam to wiem, ze dobre ;p |
|
| Autor |
burgund Użytkownik
|
|
|
A ja słyszałam, że na suche włosy doskonale robi URT-OIL z nafta oczyszczoną. Można kupić ten kosmetyk w aptekach, więc szkodliwy raczej na pewno nie jest. Znakomicie nawilża włosy, robią się po nim miękkie i błyszczące, ale się nie puszą. Myślę, że warto spróbować. |
|
| Autor |
Joga Użytkownik
|
|
|
Na wysuszone włosy najlepiej robi podcięcie końcówek i aplikowanie jedwabiu. Dobrze tez robi trzymanie dłużej odżywki po myciu głowy, pod ręcznikiem. Niektórzy używają też oliwy z oliwek albo oleju rycynowego, ale to zbyt tłuste dla mnie. |
|
| Autor |
Malangela Użytkownik
|
|
Maski do włosów, zabiegi regeneracyjne w salonie fryzjerskim i prostownica w koszu do śmieci 
http://fryzjerzy.pf.pl/ |
|
| Autor |
ewelaska Użytkownik
|
|
prostownice niemiłosiernie wysusza, to fakt, co zrobić na mnie żadne kosmetyki prostujące za bardzo nie działają więc chcę czy nie chcę, jestem na nią skazana jeśli chcę mieć proste włosy... zgadzam się że odpowiednie nawilżanie włosów i skóry głowy to podstawa (obcinanie końcówek wiele nie daje, tyle że pozbywa się problemu). z kosmetyków też używam jedwabiu w płynie przed prostowaniem, wcześniej jeszcze odżywka do suchych włosów a raz w tygodniu jakaś maska intensywnie nawilżająca (ostatnio wyszperana na stoisku Belisoshop maska z alg Ce-Ce - cudo!) albo serum regenerujące i ogólnie nie wyglądają źle, ale sporo się trzeba przy tym napracować 
szukam wyzwań w życiu |
|
| Autor |
olga23 Użytkownik
|
|
|
ja na suche, zniszczone i wypadajace wlosy stosowalam Floradix-zelazo+ witaminy do picia ja mialam straszny problem bo wlosy byly jak siano i wypadaly stosowalam wiele specyfikow ale bez efektu dopiero jak zaczelam pic Floradix-to wlosy nawodnily sie od srodka staly sie zdrowsze i bardziej lsniace jestem bardzo zadowolona z efektu!! |
|
| Autor |
gejsza19 Użytkownik
|
|
|
A ja robię maseczkę z żółtka, miodu i jogurtu. |
|