Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Zniszczone włosy :(( PoooMoCyyyyyyyy!!!
Forum | Uroda | Pielęgnacja włosów
Autor Zniszczone włosy :(( PoooMoCyyyyyyyy!!!
Paulina94
Użytkownik

Dodane dnia 03 02 2010
Witam!!
Mam najgorsze włosy jakie mogą być!! Są puszyste,kręcone,suche,zniszcone,sztywne,twarde itp...(nawet nie używam prostownicy) Na prawdę mam już ich po uszy, nie wiem co mam z nimi zrobić!!!!Nie mogę nawet ich rozpuścić czy zrobić jakieś 'fajnej' fryzurki, poprostu wyglądają jak sztuczne,często to słyszę od znajomych;(( Myślą, że mam perukę to jest irytujące!!!! Od jakiegoś czasu chodzę tylko uczesana w kucyk, chciałabym móc rozpuścić włosy... To jest bardziej kobiecesmiley
Próbowałam różnych odżywek,balsamów do włosów.Niestety nic nie pomaga smiley

Dlatego Błaaaagam, jeśli ktoś zna jakieś sprawdzone i skuteczne sposoby(najlepiej domowe,bo szczerze wstydzę się nawet je rozpuscić u fryzjera ) i mógłby się ze mną nimi podzielić smiley Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Zniszczone włosy :(( PoooMoCyyyyyyyy!!!
younglady
Użytkownik

Dodane dnia 04 02 2010
Powinnaś zacząć używać profesjonalnych kosmetyków do pielęgnacji włosów, które będą w stanie ujarzmić Twoją bujną czuprynę. Jestem w stanie wyobrazić sobie co czujesz, bo ja się potwornie źle czuję, kiedy mam świadomość, że moje włosy się nie chcą układać. Polecam Ci skorzystać z oferty sklepu kalamis.pl w którym znajdziesz profesjonalne kosmetyki do włosów, jakich się używa w salonach fryzjerskich, lecz w znacznie niższej cenie. Możesz również skorzystać tam z darmowej (!!) porady stylistki, która doradzi Ci idealny kosmetyk dla Ciebie. Ja kiedyś napisałam tam maila do stylistki, poleciła mi serum do wygładzania włosów, z którego jestem naprawdę zadowolona. Myślę, że Tobie również pomoże!! I tu jest dobra wiadomość dla Ciebie, bo skoro nie chcesz iść do fryzjera możesz skontaktować się mailowo i opisać swój problem (dobrze też będzie wrzucić zdjęcie)
joaska9999
Użytkownik

Dodane dnia 20 02 2010
ja polecam bo naprawde działa produkty firmy Onozis. są w przystepnej cenie i szybko pomagają regenerować zniszczone włosy sprawdziłam na sobie. możesz też zapisać się do klubu ambasadorek kao im nas więcej tym lepiej, wpisz mnie jako osobę polecającą.smiley
tatarak
Użytkownik

Dodane dnia 01 03 2010
Nie ma co się łamać. Na wszystko znajdzie się jakiś sposóbsmiley Myślę, że w twoim przypadku najlepiej będzie jak się zaopatrzysz w bardzo dobre kosmetyki, najlepiej takich firm, jakie używane są w salonach fryzjerskich.
Ja kupuję kosmetyki do włosów na kalamis.pl, sklepie, o którym wspominała moja przedmówczyni powiem ci, że są naprawdę bardzo dobre. A moje włosy do niedawna wyglądały jak siano od ciągłego suszenie i prostowania.
Wybierz kosmetyki, które odbudowują i regenerują zniszczone włosysmiley
Nie martw się Twoje włosy będą jeszcze piękne i lśniącesmiley
jenna
Użytkownik

Dodane dnia 03 03 2010
Wiesz co ja bym jednak nie liczyła zbytnio na te domowe sposoby... Moje włosy też były słabe, puszyste i takie "jakieś nie takie;/". Chodziłam od dermatologa do dermatologa i nic mi to nie dało. Mówią że to genetyczne i nic z tym nie zrobie. Poszłam kiedyś do Apteki za Grosze w wawie bo gdzie będą wiedziały lepiej niz tam gdzie sie tego najwięcej sprzedaje, czyli w aptece. Pani powiedziała mi ze to moze być kwestia genetyki ale i złego odzywiania. Mówiła ze mam spróbować ze Skrzypovitą. Mówiła ze faktycznie wzmocni mi to włosy i nabiorą kształtu. Poprawiłam swoją dietę (na zdrowszą dietę) i dodałam do tego Skrzypovite i jest teraz ok.

Może spróbuj z tą Skrzypovitą - za dużo nie tracisz.
bufalo
Użytkownik

Dodane dnia 19 03 2010
Na pewno trzeba sobie pomóc.
Nie wstydź się iść do fryzjera.On niejedno widział.Odpowiednie ścięcie ujarzmi Twoje włosy.Dobry fryzjer też doradzi jakich odżywek używać.Pomyśl też o wzmocnieniu włosa od środka.Odpowiednia dieta,suplement(vitapil),na pewno pomogą.
Nie stresuj się bo to też źle wpływa nie tylko na samopoczucie ale i włosy.
younglady
Użytkownik

Dodane dnia 19 03 2010
Jasne, że można zażywać skrzypowite i inne suplementy, ale ja bym się nie ograniczała tylko do tego, ponieważ za długo zażywać się ich nie powinno, a zaraz po odstawieniu takich tabletek włosy przestają być znowu ładne. Trzeba pielęgnować włosy odpowiednimi kosmetykami, które wnikają w mieszki włosowe i w cebulki, pielęgnując je przy samej nasadzie i cebulkach.
angela079
Użytkownik

Dodane dnia 26 03 2010
Ja słyszałam i sama mam zamiar spróbować, że kuracja z Panthenolu Spray na zniszczone włosy daje super efekty. On zawiera wosk i parafinę co sprawia, że włosy są mocno nawilżone. czy ktoś z Was próbował?

Uśmiech jest największym majestatem wszechświata
bufalo
Użytkownik

Dodane dnia 05 04 2010
Po świętach mam zamiar się ,,troszeczkę"po odchudzać,by zgubić co nieco.
Wtedy znów trzeba będzie ,,pilnować" włosy by nie zabrakło im potrzebnych witaminek.smiley
kitty33
Użytkownik

Dodane dnia 13 08 2010
Moim zdaniem wszystkie regularne kosmetyki z drogerii tak naprawdę nie działają, a jeśli już to tylko przez pewien okres, a później włosy i skóra się przyzwyczają i uodparniają na dane specyfiki. Ja zasięgnęłam rady u farmaceuty w aptece i został mi polecony środek Urt Oil z naftą oczyszczoną. Jest spreparowany na bazie naparu z pokrzywy. Rezultaty po zastosowaniu stosunkowo szybko widać.
olga23
Użytkownik

Dodane dnia 17 08 2010
ja tez mialam straszny problem ze zniszczonymi wloskami juz nie wiedzialam jak temu zapobiedz wlosy mi wypadaly i byly suche ja siano znajoma polecila mi Floradix-witaminy do picia stosowalam go jakis czas i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona z efektow szybkie i skuteczne dzialanie nawadnia wlosy od wew. przez co sa bardzo nawodnione i bardziej lsniace mnie pomogl bardzo
slonecznik
Użytkownik

Dodane dnia 18 10 2010
Ja gorąco polecam preparat BEAUTY ze strony http://zdrowa-rodzina.pl/ - moja czupryna doszła szybko do siebie po licznych farbowaniach.
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane