| Autor |
Zniszczone włosy :(( PoooMoCyyyyyyyy!!! |
Paulina94 Użytkownik
|
|
Witam!!
Mam najgorsze włosy jakie mogą być!! Są puszyste,kręcone,suche,zniszcone,sztywne,twarde itp...(nawet nie używam prostownicy) Na prawdę mam już ich po uszy, nie wiem co mam z nimi zrobić!!!!Nie mogę nawet ich rozpuścić czy zrobić jakieś 'fajnej' fryzurki, poprostu wyglądają jak sztuczne,często to słyszę od znajomych;(( Myślą, że mam perukę to jest irytujące!!!! Od jakiegoś czasu chodzę tylko uczesana w kucyk, chciałabym móc rozpuścić włosy... To jest bardziej kobiece
Próbowałam różnych odżywek,balsamów do włosów.Niestety nic nie pomaga 
Dlatego Błaaaagam, jeśli ktoś zna jakieś sprawdzone i skuteczne sposoby(najlepiej domowe,bo szczerze wstydzę się nawet je rozpuscić u fryzjera ) i mógłby się ze mną nimi podzielić Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam. |
|
| Autor |
RE: Zniszczone włosy :(( PoooMoCyyyyyyyy!!! |
younglady Użytkownik
|
|
|
Powinnaś zacząć używać profesjonalnych kosmetyków do pielęgnacji włosów, które będą w stanie ujarzmić Twoją bujną czuprynę. Jestem w stanie wyobrazić sobie co czujesz, bo ja się potwornie źle czuję, kiedy mam świadomość, że moje włosy się nie chcą układać. Polecam Ci skorzystać z oferty sklepu kalamis.pl w którym znajdziesz profesjonalne kosmetyki do włosów, jakich się używa w salonach fryzjerskich, lecz w znacznie niższej cenie. Możesz również skorzystać tam z darmowej (!!) porady stylistki, która doradzi Ci idealny kosmetyk dla Ciebie. Ja kiedyś napisałam tam maila do stylistki, poleciła mi serum do wygładzania włosów, z którego jestem naprawdę zadowolona. Myślę, że Tobie również pomoże!! I tu jest dobra wiadomość dla Ciebie, bo skoro nie chcesz iść do fryzjera możesz skontaktować się mailowo i opisać swój problem (dobrze też będzie wrzucić zdjęcie) |
|
| Autor |
joaska9999 Użytkownik
|
|
ja polecam bo naprawde działa produkty firmy Onozis. są w przystepnej cenie i szybko pomagają regenerować zniszczone włosy sprawdziłam na sobie. możesz też zapisać się do klubu ambasadorek kao im nas więcej tym lepiej, wpisz mnie jako osobę polecającą. |
|
| Autor |
tatarak Użytkownik
|
|
Nie ma co się łamać. Na wszystko znajdzie się jakiś sposób Myślę, że w twoim przypadku najlepiej będzie jak się zaopatrzysz w bardzo dobre kosmetyki, najlepiej takich firm, jakie używane są w salonach fryzjerskich.
Ja kupuję kosmetyki do włosów na kalamis.pl, sklepie, o którym wspominała moja przedmówczyni powiem ci, że są naprawdę bardzo dobre. A moje włosy do niedawna wyglądały jak siano od ciągłego suszenie i prostowania.
Wybierz kosmetyki, które odbudowują i regenerują zniszczone włosy
Nie martw się Twoje włosy będą jeszcze piękne i lśniące |
|
| Autor |
jenna Użytkownik
|
|
Wiesz co ja bym jednak nie liczyła zbytnio na te domowe sposoby... Moje włosy też były słabe, puszyste i takie "jakieś nie takie;/". Chodziłam od dermatologa do dermatologa i nic mi to nie dało. Mówią że to genetyczne i nic z tym nie zrobie. Poszłam kiedyś do Apteki za Grosze w wawie bo gdzie będą wiedziały lepiej niz tam gdzie sie tego najwięcej sprzedaje, czyli w aptece. Pani powiedziała mi ze to moze być kwestia genetyki ale i złego odzywiania. Mówiła ze mam spróbować ze Skrzypovitą. Mówiła ze faktycznie wzmocni mi to włosy i nabiorą kształtu. Poprawiłam swoją dietę (na zdrowszą dietę) i dodałam do tego Skrzypovite i jest teraz ok.
Może spróbuj z tą Skrzypovitą - za dużo nie tracisz. |
|
| Autor |
bufalo Użytkownik
|
|
Na pewno trzeba sobie pomóc.
Nie wstydź się iść do fryzjera.On niejedno widział.Odpowiednie ścięcie ujarzmi Twoje włosy.Dobry fryzjer też doradzi jakich odżywek używać.Pomyśl też o wzmocnieniu włosa od środka.Odpowiednia dieta,suplement(vitapil),na pewno pomogą.
Nie stresuj się bo to też źle wpływa nie tylko na samopoczucie ale i włosy. |
|
| Autor |
younglady Użytkownik
|
|
|
Jasne, że można zażywać skrzypowite i inne suplementy, ale ja bym się nie ograniczała tylko do tego, ponieważ za długo zażywać się ich nie powinno, a zaraz po odstawieniu takich tabletek włosy przestają być znowu ładne. Trzeba pielęgnować włosy odpowiednimi kosmetykami, które wnikają w mieszki włosowe i w cebulki, pielęgnując je przy samej nasadzie i cebulkach. |
|
| Autor |
angela079 Użytkownik
|
|
Ja słyszałam i sama mam zamiar spróbować, że kuracja z Panthenolu Spray na zniszczone włosy daje super efekty. On zawiera wosk i parafinę co sprawia, że włosy są mocno nawilżone. czy ktoś z Was próbował?
Uśmiech jest największym majestatem wszechświata |
|
| Autor |
bufalo Użytkownik
|
|
Po świętach mam zamiar się ,,troszeczkę"po odchudzać,by zgubić co nieco.
Wtedy znów trzeba będzie ,,pilnować" włosy by nie zabrakło im potrzebnych witaminek.
|
|
| Autor |
kitty33 Użytkownik
|
|
|
Moim zdaniem wszystkie regularne kosmetyki z drogerii tak naprawdę nie działają, a jeśli już to tylko przez pewien okres, a później włosy i skóra się przyzwyczają i uodparniają na dane specyfiki. Ja zasięgnęłam rady u farmaceuty w aptece i został mi polecony środek Urt Oil z naftą oczyszczoną. Jest spreparowany na bazie naparu z pokrzywy. Rezultaty po zastosowaniu stosunkowo szybko widać. |
|
| Autor |
olga23 Użytkownik
|
|
|
ja tez mialam straszny problem ze zniszczonymi wloskami juz nie wiedzialam jak temu zapobiedz wlosy mi wypadaly i byly suche ja siano znajoma polecila mi Floradix-witaminy do picia stosowalam go jakis czas i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona z efektow szybkie i skuteczne dzialanie nawadnia wlosy od wew. przez co sa bardzo nawodnione i bardziej lsniace mnie pomogl bardzo |
|
| Autor |
slonecznik Użytkownik
|
|
|
Ja gorąco polecam preparat BEAUTY ze strony http://zdrowa-rodzina.pl/ - moja czupryna doszła szybko do siebie po licznych farbowaniach. |
|