| Autor |
Emo - fryzura dla 13-latki ? |
Cukierek_ Użytkownik
|
|
Witam, mam 13 lat i strasznie mi się podoba fryzura emo.
Moja fotka:
http://i41.tinypic.com/313t5ja.jpg
Mój kolor włosów to dość ciemny blond, jasny brąz.
Podoba mi się fryzura typu:
http://e-fryzurki.pl/images/articles/emo/4.jpg
PS Kończę 6 klasę i myślę, że mogłabym mieć taką fryzurę.  |
|
| Autor |
RE: Emo - fryzura dla 13-latki ? |
Shezze Użytkownik
|
|
zeby miec taki fryz to musisz miec dluzsze wlosy. no ale krotsze wersje tez istnieja. i wcale nikt nie powiedzial ze fryzura emo oznacza zmiane kolory na czern. Twoj kolor wlosow nie jest wcale przeszkoda by miec taka fryzure. no chybaze masz zamiar upodobinic sie do tego stylu |
|
| Autor |
Cukierek_ Użytkownik
|
|
Tak, tylko, że mam 13 lat...  |
|
| Autor |
Shezze Użytkownik
|
|
to radze jedno...przeczekaj |
|
| Autor |
Cukierek_ Użytkownik
|
|
Nie chcę czekać kilka lat. 
Kocisko ! < 33 |
|
| Autor |
Shezze Użytkownik
|
|
zawsze mozesz rzyciemnic lub rozjasnic troszeczke wlosy. ale watpie ze twoi rodzice sie na to zgodza. moze poprostu zrob sobie fryzure emo w wersji light czyli zero farbowania, moce cieniowanie. zawsze mozesz w domu fajnie ulozyc tak podciete wlosy np, lekko je natapirowac
2 sposob, musisz przekonac rodzicow ze chcesz miec wlasny styl ize bardzo ci na tym zalezy, ale mozesz im tez powiedziec ze nie chcesz drastycznie zmieniac koloru wlosow tylko troszke je przyciemnic na braz np. |
|
| Autor |
Cukierek_ Użytkownik
|
|
Jakie są naturalne sposoby na przyciemnienie włosów? 
PS Na fryzurę mama się zgodziła (z początkową niechęcią), powiedziała tylko abym nie farbowała. 
Kocisko ! < 33 |
|
| Autor |
Misia0014 Użytkownik
|
|
ja myślę, że narazie powinnaś zrobić sobie tylko fryzurę emo jak na twój wiek to nie ma sensu farbować włosów, tym bardziej, że to może postarzaća poza tym fryzury emo nie wymagają farbowania. wiele moich koleżanek ma fryzury emo, a kolor włosów mają naturalny. emo to nie tylko czarny  |
|
| Autor |
Shezze Użytkownik
|
|
aaa sa rozne sposoby. w aptekach i drogeriach mozna dostac specjalne plukanki ktore przyciemniaja stopniowo twopj naturalny kolor a w dodatku nie niszcza wlosow |
|
| Autor |
Shelby Użytkownik
|
|
Dziecko weźże nie rob z siebie takiego klauna jak z tego zdjęcia 
Twojej matce brakuje stanowczości. Zdecydowanie. |
|
| Autor |
Shezze Użytkownik
|
|
ja koncze gimnazjum i moja matka ciagle sie buntuje jak jej mowie ze w wakacje chce przyciemnic wlosy a ty koniec podstawowki i juz takie zachcianki.
dziewczyny! chcesz to zrob sobie ta fryzure ale nie radze ci farbowac wlosow. zreszta pozniej sa okropne odrosty, wlosy sie niszcza, masz na glowie siano, a jak nie bedziesz o nie codziennie dbac (co tez wymaga wytrzymalosci) to beda w okropnym stanie. moze tak cie przekonam do zmieny zdania. no popatrz wszystkie tutaj twierdzimy ze nie ma sensu farbowac wlosow wiec wes to pod uwage. ale zrobisz jak zechcesz |
|
| Autor |
Cukierek_ Użytkownik
|
|
NIE CHCĘ farbować, nawet mi mama nie pozwala. 
Shelby,
mi się podoba taka fryzura. Mama powiedziała, że mogę robić z włosami co chcę, abym tylko nie farbowała. 
Kocisko ! < 33 |
|
| Autor |
Shelby Użytkownik
|
|
A mi podoba się znacznie bardziej Twoja obecna fryzura. Normalna, bez udziwnien i przede wszystkim własciwa dla osoby w Twoim wieku. Jeszcze bedziesz miała czas na takie radykalne zmiany w Twoim wyglądzie. Nie warto tak wczesnie zaczynac, bo w wieku 20 lat bedziesz miala znacznie bardziej zniszczone włosy niz powinnas miec normalnie. I to nie tyczy się tylko włosów, ale i cery...bo najpierw zachce Ci sie emo-włosów, za chwilę zaczniesz się tak mocno malować...a za 10 lat bedziesz liczyc pierwsze zmarszczki i stosować specjalne metody, żeby cera wygladała jako tako^^
Nie chce tu robic za jakiegos zadufanego moralizatora, ale ten nieszczesny styl emo jest dosc kontrowersyjny i róznie odbierany. Wiec nie zdziw się, ze jakas nauczycielka w szkole, o jakichs konserwatywnych pogladach, zwróci Ci potem uwagę, że Twoj wygląd nie jest najwlasciwszy. Niestety ale bedzie miała do tego prawo. Poza tym taka fryzura nie każdemu pasuje, nie wygląda dobrze na kazdych włosach. Nie mówiąc o tym juz, ze jej walory estetyczne są raczej gruuuubo dyskusyjne.
Bosheee najchetniej wysadziłabym w powietrze cały ten emo-syf z tym dennym i przereklamowanym sposobem 'noszenia się'. Kiedy Wam przejdzie to zamiłowanie do robienia z siebie takich dziwactw?
A o farbowaniu nawet nie mysl. Sama mam troche wiecej lat niz Ty i do tej pory nigdy nie malowałam włosów. Gdy sie zacznie cięzko skonczyc^^ pojawiają sie odrosty, chcesz sie ich pozbyc...i tak w kółko... Włosy sie niszczą, a sam efekt czesto nie jest tak rewelacyjny jak by się chciało. Wiec nie dziwie się, ze Twoja matka Ci tego zabrania. Ale dziwie się tez, ze nie sprzeciwia się zrobieniu takiego sajgonu na głowie. |
|
| Autor |
Cukierek_ Użytkownik
|
|
Tak, więc fryzurę już mam. Cała rodzina mówi, że lepiej wyglądam niż wcześniej. Wtedy nosiłam cały czas kitki i byłam "ulizana" co do mnie nie pasowało. Teraz jest ok.  
Kocisko ! < 33 |
|