Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Emo - fryzura dla 13-latki ?
Forum | Uroda | Galerie fryzur
Autor Emo - fryzura dla 13-latki ?
Cukierek_
Użytkownik

Dodane dnia 17 05 2009
Witam, mam 13 lat i strasznie mi się podoba fryzura emo.

Moja fotka:
http://i41.tinypic.com/313t5ja.jpg

Mój kolor włosów to dość ciemny blond, jasny brąz.

Podoba mi się fryzura typu:
http://e-fryzurki.pl/images/articles/emo/4.jpg

PS Kończę 6 klasę i myślę, że mogłabym mieć taką fryzurę. smiley
1789526 Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Emo - fryzura dla 13-latki ?
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 17 05 2009
zeby miec taki fryz to musisz miec dluzsze wlosy. no ale krotsze wersje tez istnieja. i wcale nikt nie powiedzial ze fryzura emo oznacza zmiane kolory na czern. Twoj kolor wlosow nie jest wcale przeszkoda by miec taka fryzure. no chybaze masz zamiar upodobinic sie do tego stylusmiley
Wyślij Prywatną Wiadomość
Cukierek_
Użytkownik

Dodane dnia 18 05 2009
Tak, tylko, że mam 13 lat...
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 18 05 2009
to radze jedno...przeczekajsmiley
Cukierek_
Użytkownik

Dodane dnia 18 05 2009
Nie chcę czekać kilka lat.

Kocisko ! < 33
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 18 05 2009
zawsze mozesz rzyciemnic lub rozjasnic troszeczke wlosy. ale watpie ze twoi rodzice sie na to zgodza. moze poprostu zrob sobie fryzure emo w wersji lightsmiley czyli zero farbowania, moce cieniowanie. zawsze mozesz w domu fajnie ulozyc tak podciete wlosy np, lekko je natapirowac
2 sposob, musisz przekonac rodzicow ze chcesz miec wlasny styl ize bardzo ci na tym zalezy, ale mozesz im tez powiedziec ze nie chcesz drastycznie zmieniac koloru wlosow tylko troszke je przyciemnic na braz np.smiley
Cukierek_
Użytkownik

Dodane dnia 19 05 2009
Jakie są naturalne sposoby na przyciemnienie włosów? smiley

PS Na fryzurę mama się zgodziła (z początkową niechęcią), powiedziała tylko abym nie farbowała.

Kocisko ! < 33
Misia0014
Użytkownik

Dodane dnia 20 05 2009
ja myślę, że narazie powinnaś zrobić sobie tylko fryzurę emo smiley jak na twój wiek to nie ma sensu farbować włosów, tym bardziej, że to może postarzaćasmiley poza tym fryzury emo nie wymagają farbowania. wiele moich koleżanek ma fryzury emo, a kolor włosów mają naturalny. emo to nie tylko czarny smiley
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 20 05 2009
aaa sa rozne sposoby. w aptekach i drogeriach mozna dostac specjalne plukanki ktore przyciemniaja stopniowo twopj naturalny kolorsmiley a w dodatku nie niszcza wlosowsmiley
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 21 05 2009
Dziecko weźże nie rob z siebie takiego klauna jak z tego zdjęcia

Twojej matce brakuje stanowczości. Zdecydowanie.
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 21 05 2009
ja koncze gimnazjum i moja matka ciagle sie buntuje jak jej mowie ze w wakacje chce przyciemnic wlosy a ty koniec podstawowki i juz takie zachcianki.
dziewczyny! chcesz to zrob sobie ta fryzure ale nie radze ci farbowac wlosow. zreszta pozniej sa okropne odrosty, wlosy sie niszcza, masz na glowie siano, a jak nie bedziesz o nie codziennie dbac (co tez wymaga wytrzymalosci) to beda w okropnym stanie. moze tak cie przekonam do zmieny zdania. no popatrz wszystkie tutaj twierdzimy ze nie ma sensu farbowac wlosow wiec wes to pod uwage. ale zrobisz jak zechceszsmiley
Cukierek_
Użytkownik

Dodane dnia 21 05 2009
NIE CHCĘ farbować, nawet mi mama nie pozwala. smiley

Shelby,
mi się podoba taka fryzura. Mama powiedziała, że mogę robić z włosami co chcę, abym tylko nie farbowała. smiley

Kocisko ! < 33
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 21 05 2009
A mi podoba się znacznie bardziej Twoja obecna fryzura. Normalna, bez udziwnien i przede wszystkim własciwa dla osoby w Twoim wieku. Jeszcze bedziesz miała czas na takie radykalne zmiany w Twoim wyglądzie. Nie warto tak wczesnie zaczynac, bo w wieku 20 lat bedziesz miala znacznie bardziej zniszczone włosy niz powinnas miec normalnie. I to nie tyczy się tylko włosów, ale i cery...bo najpierw zachce Ci sie emo-włosów, za chwilę zaczniesz się tak mocno malować...a za 10 lat bedziesz liczyc pierwsze zmarszczki i stosować specjalne metody, żeby cera wygladała jako tako^^
Nie chce tu robic za jakiegos zadufanego moralizatora, ale ten nieszczesny styl emo jest dosc kontrowersyjny i róznie odbierany. Wiec nie zdziw się, ze jakas nauczycielka w szkole, o jakichs konserwatywnych pogladach, zwróci Ci potem uwagę, że Twoj wygląd nie jest najwlasciwszy. Niestety ale bedzie miała do tego prawo. Poza tym taka fryzura nie każdemu pasuje, nie wygląda dobrze na kazdych włosach. Nie mówiąc o tym juz, ze jej walory estetyczne są raczej gruuuubo dyskusyjne.

Bosheee najchetniej wysadziłabym w powietrze cały ten emo-syf z tym dennym i przereklamowanym sposobem 'noszenia się'. Kiedy Wam przejdzie to zamiłowanie do robienia z siebie takich dziwactw?

A o farbowaniu nawet nie mysl. Sama mam troche wiecej lat niz Ty i do tej pory nigdy nie malowałam włosów. Gdy sie zacznie cięzko skonczyc^^ pojawiają sie odrosty, chcesz sie ich pozbyc...i tak w kółko... Włosy sie niszczą, a sam efekt czesto nie jest tak rewelacyjny jak by się chciało. Wiec nie dziwie się, ze Twoja matka Ci tego zabrania. Ale dziwie się tez, ze nie sprzeciwia się zrobieniu takiego sajgonu na głowie.
Cukierek_
Użytkownik

Dodane dnia 26 05 2009
Tak, więc fryzurę już mam. Cała rodzina mówi, że lepiej wyglądam niż wcześniej. Wtedy nosiłam cały czas kitki i byłam "ulizana" co do mnie nie pasowało. Teraz jest ok. smileysmiley

Kocisko ! < 33
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane