| Autor |
kosmetyki do włosów |
tatarak Użytkownik
|
|
|
Mój problem jest taki, że mam bardzo dużo włosów, nie narzekam na to, ale niestety moje włosy mają tendencje do kręcenia i puszenia. Zastanawiam się nad tym, jakich kosmetyków mogłabym używać. Na stronie jednego ze sklepów znalazłam takie serum http://www.kalamis.pl/product-pol-33-Cristalli-Liquid-50ml.html , czy ktoś z was może używał takiego serum, czy faktycznie jest skuteczne?? A może macie jakieś inne sposoby na to, żeby włosy się nie puszyły?? |
|
| Autor |
RE: kosmetyki do włosów |
piinkaa Użytkownik
|
|
Dbaj o nie, zregeneruj, a się nie będą puszyć.
ooO i możesz też metody OMO spróbować 
` . To ja, moje życie, moja pasja, moja droga i nie interesuje mnie czy Ci się to podoba . ;P . ` |
|
| Autor |
Crystaline Użytkownik
|
|
|
Może spróbuj zawsze przed snem nakładac jedwab,sama często tak robie i bardzo mi pomaga. |
|
| Autor |
belizze Użytkownik
|
|
|
Na początek dobra dieta, włosy źle tolerują nieprawidłowe odżywianie. Poza tym szampon, proponuję jakiś z gamy kosmetyków naturalnych. Po trzecie proponuję jakiś suplement diety, np. Skrzypowita. Stosowana regularnie przez dłuższy okres czasu ( ok. miesiąca ) zdecydowanie poprawia wygląd włosów i sprawia, że stają się one mocniejsze. Jeśli zdecydujesz się na tą skrzypowitę, to zwróć uwagę na to ile płacisz, bo rozbieżności są duże. Ja kupuję w aptece Juventa w manufakturze u siebie w łodzi po 16 zł, ale widziałam i po 23-25 zł, więc spora różnica |
|
| Autor |
Crystaline Użytkownik
|
|
Myślę,że jeżeli połaczysz te wszystkie elementy o których mowa powyżej,czyli: odpowiednią dietę,odżywke wraz z dobrym szamponem to uda się przywrócic Twoim włosom oryginalny kolor i blask.
Perfumeria Internetowa |
|
| Autor |
kika75 Użytkownik
|
|
|
to spróbuj odżywki rekostruującej z sanotint jest swietna na puszenie sie włosów. |
|
| Autor |
maladamulka Użytkownik
|
|
Jak chcesz niedrogo ale skutecznie je wygładzić to polecam Ci całą linię JEDWAB z Joanny. Za nieduże pieniądze kupisz szampon, odżywkę oraz maskę i mgiełkę. Dokup sobie jednak jeszcze jedwab i zawsze po myciu włosów wmasuj 2-3 kropelki we włosy (wyciskasz na ręce, rozmasowujesz i wklepujesz we włosy). Mam nadzieję że Ci pomoże bo mi bardzo wygładził także puszenie i elektryzowanie i to bez przepłacania 

Mała dama zawsze piekna |
|
| Autor |
bezkonca Użytkownik
|
|
No faktycznie na puszenie to najlepszy jedwab Dobra odżywka i szampon to wiadomo, ale jednak jedwab sprawia, że włosy są gładkie i sprężyste - wyglądają bardzo zdrowo. |
|
| Autor |
chorwatka Użytkownik
|
|
|
ja Ci polecam kosmetyki Pantene z serii proste i gładkie, sama mam włosy z tendencją do kręcenia i puszenia się. Zaczęłam stosować ich odżywkę bez spłukiwania po każdym umyciu włosów i uważam, że jest po prostu rewelacyjna. Włosy są lśniące, proste, gładkie bez żadnych niesfornych kosmyków. A sama odżywka jest bardzo wydajna bo trzeba nałożyć jej dosłownie odrobinę. |
|
| Autor |
ewelaska Użytkownik
|
|
w belisoshopie jest fajne serum z Ce-Ce do wygładzania włosow, ja wole to od jedwabiu bo mniej obciaza wlosy, zreszta po jedwabiu zauwazylam ze bardziej mi sie przetłuszczały :/ Acha, jeszcze moge ci poradzic zebys nie suszyła włosow suszarkę (jesli to robisz) bo od tego bardzo się puszą, wiem po sobie.
szukam wyzwań w życiu |
|
| Autor |
Crystaline Użytkownik
|
|
Nie stosowałam tego serum,ale patrząc na skład to wygląda interesująco. Ktoś jeszcze go stosował i może napisac coś wiecej o efekcie jego działania?
Perfumeria Internetowa |
|
|