Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
bardzo sucha skora
Forum | Uroda | Kosmetyki
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Autor bardzo sucha skora
Merry
Użytkownik

Dodane dnia 26 12 2007
Macie taki problem? A jesli tak to jak sobie z nim radzicie?Jakich kosmetykow uzywacie?
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: bardzo sucha skora
aniuta
Użytkownik

Dodane dnia 09 01 2008
spróbuj poszukać kremów i balsamów do cery atopowej smiley

Były sobie zwei orzeszki i szły przez sztrasę i nagle ktoś jednemu przysolił...
Barbarrra
Użytkownik

Dodane dnia 01 04 2009
Ja juz od dluzszego czasu walcze z sucha skora, ostatnio przez przypadek znalazlam swietny krem w aptece - Keranorm, podobny jak dla mnie do vichy, no ale cena znacznie przystepniejsza
bramante
Użytkownik

Dodane dnia 03 04 2009
też o nim słyszałam, własnie sama porównałabym do Vichy, tylk ja uzywam Nanobase. podobny tylko do całego ciała. skóra dobrze nawilżona i się nie czerwieni.
Barbarrra
Użytkownik

Dodane dnia 05 04 2009
Keranorm to przede wszystkim na łokcie albo na pięty, ale też możesz go stosować na bardzo wysuszoną skóre, szybko się wchłania i nie podrażnia
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 05 04 2009
a mozna go stosowac na bardzo wrazliwej, sklonnej do alergii skorze? czy najpierw powinnam sie zglosic z tym do mojego dermatologa i zapytac czy mnie nie uczuli?
Barbarrra
Użytkownik

Dodane dnia 05 04 2009
dermokosmetyki są stworzone specjalnie dla alergicznej skóry. mozesz sobie o nich poszukac w necie, ze są stworzone, do nawrażliwszego typu skóry, są zupełnie bezzapachowe, wiec nie musisz się obawaić, ze coś Cię uczuli. Ja w sumie po wszyytskim miałam wysypke, piekło i się drapałam. ale teraz nie mam zadnych kłopotów.
CzarnyAniol
Użytkownik

Dodane dnia 06 04 2009
I-distrust-nobody napisał/a:
a mozna go stosowac na bardzo wrazliwej, sklonnej do alergii skorze? czy najpierw powinnam sie zglosic z tym do mojego dermatologa i zapytac czy mnie nie uczuli?

Dermokosemtyki po to zostaly stoworzone zeby wlasnie nie uczulac. Sa wskazane dla alergikow i do wrazliwej cery. Ja tez polecam, sama uzywam na co dzien, juz od dlugiego czasu. A skore mam bardzo wrazliwa. Pozdraiwam!
agata24
Użytkownik

Dodane dnia 06 04 2009
a mogłabyś podac nazwy tych kosmetyków do wrażliwej, skłonnej do podrażnień skóry? Mam bardzo sucha skórę z miejscowymi przebarwieniami i przesuszeniami. Próbowałam wielu kremów ale albo uczulają, albo w najlepszym wypadku nie działają...

agata
bramante
Użytkownik

Dodane dnia 07 04 2009
tak jak mów koleżanka, dermokosmetyki są po to, żeby nie podrażniały, wiec wszytskie dostępne są antyalergiczne, wiec nie ma obaw o jakies wysypki. ja stostuję Nanobase, odzywki do całego ciała, ale jest jeszcze lipobase i keranorm z tej serii. miejscowo keranorm, a całościowo nanobase.
Barbarrra
Użytkownik

Dodane dnia 10 04 2009
No wlasnie od jakiegos czasu uzywam ten keranorm. Do bardzo wysuszonej skory, szczegolnie na piety, lokcie i kolana, ale stosuje go na cale nogi, bo mam problemy z sucha skora i ten krem sie super sprawdza. Teraz planuje zakupic nanobase z tej samej serii
CzarnyAniol
Użytkownik

Dodane dnia 14 04 2009
agata24 napisał/a:
a mogłabyś podac nazwy tych kosmetyków do wrażliwej, skłonnej do podrażnień skóry? Mam bardzo sucha skórę z miejscowymi przebarwieniami i przesuszeniami. Próbowałam wielu kremów ale albo uczulają, albo w najlepszym wypadku nie działają...

Ja tez wlasnie mam Lipobase, ale widze ze juz mnie uprzedzili z odpowiedzia smiley

Uwazaj na Vichy, bo z tym ze sa DERMO to troche sciema. Fajna jest jeszcze seria Avene, ale niestety z nimi zapachowo dlugo nie wytrzymalam
wdzieczna1
Użytkownik

Dodane dnia 16 04 2009
Witam Was bardzo serdecznie.
Chciałam się zapytać, czy zetknęłyście się już może z Avon-em ? Jak nie, to macie niepowtarzalną okazję, gdyż jestem tą szczęściarą i jestem konsultantką. Znając życie od razu będziecie na nie, jak tylko zobaczycie, że jestem konsultantką, ale kochane, ja miałam kiedys takie samo podejście, ale mialam chwile słabości i koleżanka mnie wkręciła, za co nie byłam jej wdzięczna, natomiast teraz nie widzę życia bez niego. Kosmetyki, które oferują na rynku, są robione przez Avon, a swoje patenty na kosmetyki "pożyczają" takim firmą jak loreal itp. Na rynku polskim porównując ceny np właśnie loreal a Avon-u, to jednak jest różnica i to bardzo zauważalna, a skoro Avon ma dużo tańsze produkty, i tej samej jakości, a nawet lepszej bym powiedziała, to po co przepłacać skoro można mieć taniej? Chciaż spróbuj, a zobaczysz , że nie pożałujesz, odpowiem na wszystkie twoje pytania, które nasuną ci się do głowy. Nawet na te, które nie są zwiazane z Avonem;d np, co zrobic, by ujędrnic cialo, albo by najbardziej narażone na oznaki starzenia miejsca na ciele dłużej wyglądały na mlodsze, oraz wiele innych pytań dotyczących sportu, schudnięcia, pielęgnacji, oraz kosmetyków.

A tak poza tym, na suchą skórę, spróbujcie własnej roboty scrubu, tzn w miseczkę nasypcie parę łyżek cukru i wlejcie oliwke do ciała np johnson'a i wymieszajcie, a potem najzwyklej w świecie wysmarujcie się tym cale zróbcie masaż ciału, złuszczycie, nawilżycie i super się poczujecie, potem letnią wodą spłukać i ręcznikiem wklepać a nie wycierać, ja tak zawsze robie, bo też mam suchą skórę, ale odkąd zaczęłam kombinować już mam jeden problem z głowy;d, a tak jeszcze przy okazji zamiast cukru możecie użyć kawę zmieloną z dodatkiem startej czekolady, kawa ma właściwości przeciw celulitowe, tak więc powodzenia.
Pozdrawiam,
Joanna Korzeniewicz
gg 1562271(zawsze odpisuje)
tel: 789-308-524

witam
Witam Cię bardzo serdecznie.
Chciałam się zapytać, czy zetknęłaś się już może z Avon-em ? Jak nie, to masz niepowtarzalną okazję, gdyż jestem tą szczęściarą i jestem konsultantką. Znając życie od razu będziesz na nie, jak tylko zobaczysz, że jestem konsultantką, ale kochana, ja miałam kiedys takie samo podejście, ale mialam chwile słabości i koleżanka mnie wkręciła, za co nie byłam jej wdzięczna, natomiast teraz nie widzę życia bez niego. Kosmetyki, które oferują na rynku, są robione przez Avon, a swoje patenty na kosmetyki "pożyczają" takim firmą jak loreal itp. Na rynku polskim porównując ceny np właśnie loreal a Avon-u, to jednak jest różnica i to bardzo zauważalna, a skoro Avon ma dużo tańsze produkty, i tej samej jakości, a nawet lepszej bym powiedziała, to po co przepłacać skoro można mieć taniej? Chciaż spróbuj, a zobaczysz , że nie pożałujesz, odpowiem na wszystkie twoje pytania, które nasuną ci się do głowy. Nawet na te, które nie są zwiazane z Avonem;d np, co zrobic, by ujędrnic cialo, albo by najbardziej narażone na oznaki starzenia miejsca na ciele dłużej wyglądały na mlodsze, oraz wiele innych pytań dotyczących sportu, schudnięcia, pielęgnacji, oraz kosmetyków.

Pozdrawiam,
Joanna Korzeniewicz
gg 1562271(zawsze odpisuje)
tel: 789-308-524
1562271 Wyślij Prywatną Wiadomość
Barbarrra
Użytkownik

Dodane dnia 18 04 2009
CzarnyAniol napisał/a:

Ja tez wlasnie mam Lipobase, ale widze ze juz mnie uprzedzili z odpowiedzia smiley

Uwazaj na Vichy, bo z tym ze sa DERMO to troche sciema. Fajna jest jeszcze seria Avene, ale niestety z nimi zapachowo dlugo nie wytrzymalam

No i Avene jednak drogie... a vichy - jak dla mnie cena kompletnie nieadekwatna do jakosci...ja tez wole bezzapachowe. A probowalas keranorm? z tej samej serii co lipobase?
bramante
Użytkownik

Dodane dnia 18 04 2009
hehe...ja z rodzinki lipobase, czy keranorm, to mam nanobase. fajnie nawilża i długi efekt pozostaje, no i skóra jest taka gładziudkasmiley a właśnie Vichy to chyba już zbyt przereklamowanesmiley A Avene, jak dla mnie to już troszkę za drogosmiley
Barbarrra
Użytkownik

Dodane dnia 19 04 2009
No wlasnie, a kosmetyki sa najwyzszej jakosci, wiec po co przeplacac... smiley
CzarnyAniol
Użytkownik

Dodane dnia 27 04 2009
bramante napisał/a:
hehe...ja z rodzinki lipobase, czy keranorm, to mam nanobase. fajnie nawilża i długi efekt pozostaje, no i skóra jest taka gładziudkasmiley a właśnie Vichy to chyba już zbyt przereklamowanesmiley A Avene, jak dla mnie to już troszkę za drogosmiley

Spoko, nie wiedzialam, ze to jakas cala seria jest. Fajnie. A na cos konkretnego sa te pozostale? bo z tego co sie orientuje to lipo ma wlasciwosc "glebokie nawilzanie". Jakie ceny?
karla83
Użytkownik

Dodane dnia 27 04 2009
ja używam i polecam Balsam Nawilżający do ciała do skóry bardzo wrażliwej Plante System.jest bezzapachowy fajnie się wchłania i jest bez parabenów zawiera składniki pochodzenia roślinnego.można go kupić w aptece
karla83
Użytkownik

Dodane dnia 28 04 2009
zapomniałam napisać dokładną nazwę Plante System Prosensil balsam nawilżający do skóry wrażliwejsmiley
CzarnyAniol
Użytkownik

Dodane dnia 30 04 2009
Widzialam go ostatnio w jakiejs aptece internetowej, nie powiem brzmi kuszaco, ale kosztowal 49zl za 40ml, z tego co pamietam, to troche mnie odstraszylo..
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane