Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Depresja
Forum | Kobieta | Psychologia
Autor Depresja
aneta_malerczyk
Użytkownik

Dodane dnia 11 06 2007
Jak rozpoznać u siebie depresję? Często mam takie dni, że nie chce mi się nic, wszystko mnie przygnębia i tak kilka dni z rzędu, potem sapotyka mnie cos miłego i znów odmiana... Czy to początki depresji?
9633747 Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Depresja
Stylistka Małgorzata Sołek
Super Administrator

Dodane dnia 12 06 2007
Przeczytaj artykuł o depresji.

Państwa problemy prosimy zgłaszać w portalu w komentarzach pod artykułami. Na pytania zgłoszone w inny sposób, z braku czasu nie odpowiemy.
http://wdziek.info/ Wyślij Prywatną Wiadomość
bejbej
Użytkownik

Dodane dnia 23 06 2007
Nie masz ochoty na nic, czasami byś się grzieś zakopała , masz uczucie takiego mrowienia na różnich częściach ciała, wściekasz się..... itp.
6498898 forumbiznesu.eu Wyślij Prywatną Wiadomość
molly
Użytkownik

Dodane dnia 23 06 2007
radzę Ci iśc do lekarza, który przepiszę Ci leki, nie jestem specjalistą,ale ostatnio w moim otoczeniu też był taki przypadek i uważam, że to zaczątki depresji, a może jest jakiś konkretny powód, że tak się czujesz? Trzymaj się

'Wspomnienia są jedynym rajem, z którego nie możemy zostac wypędzeni"
10595054 Wyślij Prywatną Wiadomość
IzKaA
Użytkownik

Dodane dnia 27 06 2007
Ale tak jest przez dłuższy okres czasu czy tak nagle? czy to się juz od kiedyś tam ciągnie? Od ilu? Jak się czujesz.. konkretniej? Czy masz jakieśkolwiek godziny w dniu kiedy czujesz się lepiej.. ? 3maj sie :*
Wyślij Prywatną Wiadomość
Julitunia
Użytkownik

Dodane dnia 02 09 2007
ja tez czasami mam doła ale to raczej nie zalicza sie do depresji
Schwarzkopf
Użytkownik

Dodane dnia 09 10 2007
Nie sądzę żeby to była depresja.
8098554 www.osieroconamama.tnb.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Sowa
Użytkownik

Dodane dnia 21 10 2007
Zgadzam się ze Schwarzkopf.
Depresja to naprawde poważny stan.
Każdy z nas ma jednak czasem gorsze i lepsze dni, to całkowicie normalne.

Lier
Użytkownik

Dodane dnia 02 12 2007
Hmm... według mnie to mogą być początki depresji, a trochę się na tym znam, bo sama to przechodziłam... a dwa interesuje mnie psychologia. W takiej sytuacji masz dwa wyjścia: jeśli jesteś wystarczająco silna i zawzięta poradzisz obie sama, natomiast jeśli nie proponuje jak najprędzej zgłosić się po pomoc do specjalisty. I nie ma się tu czego wstydzić smiley No i pytanie; Skąd się to wzięło ? Masz jakieś problemy ? No i moja rada, warto o tym z kim pogadać, nawet z przyjaciółką albo matką... z kimkolwiek, by tego nie dusić w sobie. Musisz wziąść się w garść i przestać dołować, mimo wszytko sie cieszyć. Taki stan deprechy wywołujemy ami, bo zamiast iść dalej ciągle się dołujemy.... Mam nadzieje, że chociaż trochę Ci pomogłam smiley Pozdrawiam! smiley

[b][i]Mój stan to nie to co widzicie w moim ciele, ale to co znajduje się w mojej duszy...
Diana23
Użytkownik

Dodane dnia 15 01 2009
Uważam ze to nie jest depresja ponieważ ja mam podobnie.Bywaja takie dni że nie mam ochoty na nic nawet nie chce mi sie życ..smiley.chodze zdołowana i mam ochote zamknac sie w czterech scianach i płakać. nie wiem czy to jest normalne..?pozdrawiam

8468980 Wyślij Prywatną Wiadomość
Alisson24
Użytkownik

Dodane dnia 09 03 2009
To nie jest depresja. Depresja trwa długi czas, często nawet latami. Ale też tak czasami mam że się wszystkiego odechciewa smiley
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 09 03 2009
depresja polega na tym ze nie ma sie checi do zycia, calymi dniami nie wstajesz z lozka, siedzisz po ciemku smutna, nie chce ci sie nawet wstac i umyc a co dopiero wyjsc z domu. z nikim nie masz ochoty gadac a najchetniej chcialabys umrzec bo myslisz "po co zyc, co mi to daje, zycie jest oktopne i wstretne, ludzie mnie nienawidza"... to jest depresja a nie to ze sie nic nie chce. moze cierpisz na lenia? ja tez tak czesto mam ze potrafie nie wstawac z lozka caly dzien bo mi sie nie chce. lepiej odkryj dobre strony zycia
kopciuszek777
Użytkownik

Dodane dnia 08 05 2009
hmmm... no tak ale depresja nie zawsze wystepuje pod ta postacia...na dodatek czasem jest w ogole niezauwazalna dla otoczenia..jesli bedziesz tak sie czula przed dluzszy czas to warto odwiedzic psychologa.
marta578
Użytkownik

Dodane dnia 26 05 2009
Może martwisz się czymś , nie wiesz jak sobie poradzić i dlatego nic ci się nie chce. Spróbuj ziołowych tabletek nerwomix, nie uzależniają a pomagają w walce ze stresem.
polecam ci stronę www.nervomixpl, tam możesz anonimowo zapytać eksperta co myśli o twoim zachowaniu. Ja ten preparat biorę jak nie mogę zasnąć i mi pomaga.
ewelynka
Użytkownik

Dodane dnia 14 08 2009
takie stany mogą świadczyć o tym, że przeżywasz silny stres bądź wspominasz coś, co w przeszłości było dla Ciebie przytłaczającesmiley wiem jak to jest, myślę że o ile sama zaczynasz już martwić się o siebie to znaczy że musi być to dość poważny przypadek, zapoznaj się z literatura fachową a później możesz faktycznie pójść po radę do specjalistysmiley

być kobietą...
nipsu
Użytkownik

Dodane dnia 18 11 2009
zgadzam się z molly - tylko lekarz może prawidłowo zdiagnozować depresję. nie chcę bagatelizować problemu, ale myślę, że to tylko okresowa chandra.
lululu7
Użytkownik

Dodane dnia 20 05 2010
Jeśli masz doła i nic ci się nie chce to znajdź sobie jakieś zajęcie które cię zmoblilizuje i przestaniesz użalać się nad sobą. Ja tak miałam i poszłam z koleżankami na fitness. mam cel i nie mam czasu na rozmyślaniem jakie to życie jest do bani.
aldente
Użytkownik

Dodane dnia 01 06 2011
Samotność w związku to też dramat. Mam koleżankę, która nie jest w stanie dotrzeć do swojego partnera. Jet głuchy na jej oczekiwania. Brak rozmów, spotkań, wspólnych wyjść zabija i niszczy związek. Ostatnio oglądałam film dokumentalny "Już jestem" o tym co przynosi ludziom najwięcej szczęścia i cementuje związek, ale nie wszyscy się z tym zgadzają.
arcticone
Użytkownik

Dodane dnia 16 12 2011
aneta_malerczyk napisał/a:
Jak rozpoznać u siebie depresję? Często mam takie dni, że nie chce mi się nic, wszystko mnie przygnębia i tak kilka dni z rzędu, potem sapotyka mnie cos miłego i znów odmiana... Czy to początki depresji?

A masz ochote sie zabić? smiley to że ktoś ma dołek to normalna sprawa. Ja tez mam takie wahania ale zawsze traktowałam to jako normalność smiley w końcu życie składa się zarówno z dobrych jak i gorszych chwil. Depresja to raczej bardziej złożony i głęboki problem i przypuszczam że w depresji nie miałabyś nawet tych kilku radosnych dni smiley

mam soczewki smiley
http://www.kontaktowe.pl/ Wyślij Prywatną Wiadomość
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane