| Autor |
problem z erekcją.. |
angela079 Użytkownik
|
|
to temat bardzo rzadko podejmowany... a szkoda bo ostatnio czytałam że ponad 2,5mln osób cierpi na problemy z erekcją. Czy u Was kiedys pojawił się taki problem? jak sobie z nim radzicie?
Uśmiech jest największym majestatem wszechświata |
|
| Autor |
RE: problem z erekcją.. |
montek Użytkownik
|
|
|
Osobiście nie mam z tym problemu, ale mój znajomy go ma. To rzeczywiście coraz częściej spotykany problem. Główna przyczyna to chyba problemy ze zdrowiem, stres albo zła dieta. Jedynym rozwiązaniem jest chyba tylko wizyta u specjalisty. Jak myślicie? |
|
| Autor |
angela079 Użytkownik
|
|
napewno wizyta jest konieczna. ja słyszałam dużo dobrego o maxigrze, że pomaga na zaburzenia z erekcją ale aby ją dostać trzeba udać się do lekarza... i chyba tu jest problem największy dla mężczyzn.
|
| Autor |
montek Użytkownik
|
|
|
Fakt. Mężczyźni wstydzą się wizyty u lekarza, bo ten problem jest postrzegany jako ujma na męskim honorze, a nie jako choroba, którą można leczyć. |
|
| Autor |
angela079 Użytkownik
|
|
mojej przyjaciółki facet nie bal sie iść do lekarza.. wiedział co ważne i obecnie ma kurację maxigrą. wiem że oboje są zadowoleni 
|
| Autor |
montek Użytkownik
|
|
Maxigra to dobry lek, więc powinien być zadowolony, a tym bardziej jego kobieta I tak powinien postępować każdy rozsądny facet - przełamać wstyd i iść do lekarza! |
|
| Autor |
szisza Użytkownik
|
|
najlepiej z takim problemem iść do lekarza specjalisty który zdiagnozuje przyczynę tej dolegliwości i na pewno coś zaradzi. jeżeli będzie trzeba to pewnie przepisze coś na receptę ale to chyba w ostateczności |
|
| Autor |
truszkapie Użytkownik
|
|
a co mają robić kobiety, jak reagować namawiać faceta, żeby poszedł do lekarza? oni się boją tego jak ognia, a później wynikają z tego prawdziwe problemy  |
|
| Autor |
szisza Użytkownik
|
|
truszkapie napisał/a:
a co mają robić kobiety, jak reagować namawiać faceta, żeby poszedł do lekarza? oni się boją tego jak ognia, a później wynikają z tego prawdziwe problemy 
w taki przypadku, moim zdaniem, trzeba poważnie porozmawiać o całej sytuacji. problemy z erekcją mogą mieć wiele podłoży - czy to stres, problemy z krążeniem, palenie papierosów, złe wspomnienia we wcześniejszym związku, kompleksy. lekarz na spokojnie porozmawia i postara się im zaradzić jak nie naturalnie to farmakologicznie.
najważniejszy jest ten pierwszy krok - poważna rozmowa. |
|
| Autor |
truszkapie Użytkownik
|
|
|
chyba seksuolog w tym przypadku jest najpewniejszy...bo taki lekarz pierwszego kontaktu i tak pewnie wypisze od razu skierowanie dalej... |
|
| Autor |
szisza Użytkownik
|
|
oczywiście, po co się 2 razy kierować do lekarza jak można raz a dobrze mniej stresu |
|
| Autor |
ewelaska Użytkownik
|
|
Hej, zgadzam się, że to za rzadko podejmowany problem. Faceci strasznie się wstydzą, a to kompletnie bez sensu. Czytałam gdzieś wątek, że kompletnie nie mają pod tym względem poczucia humoru... A ja myślę, że ze wszystkiego trzeba się śmiać, żeby daną rzecz oswoić. Tu na przykład jest fajny oswajający żart - http://pokazywarka.pl/nkez1v/
szukam wyzwań w życiu |
|
| Autor |
tereskia Użytkownik
|
|
Najlepiej pogadac z partnerka. To przewaznie pomaga.
banks uk ING Bank |
|
| Autor |
gosia32 Użytkownik
|
|
tylko, że przekonanie faceta o tym, że może mieć problem związany z "tym" jest bardzo trudne a nakłonienie go na wizyte u seksuoloa graniczy juz praktycznie z cudem.. on miałby się przyznać, że nie radzi sobie w łóżku? W życiu!
moim całym światem jest moja córeczka |
|
| Autor |
mrowcia_zet Użytkownik
|
|
No jasne, ze jak tak postawisz sprawe to sie zaperzy i nie bedzie rozmowy. Nie mow, ze nie radzi sobie w lozku, tylko ze ma problem natury biologicznej, ktory nie laczy sie wcale z jego umiejetnosciami w sypialni. A na problemy sa rozmaite lekarstwa - jak mu zalezy na dyskrecji to niech bierze vizarsin, jest w bialych kapsulkach, wyglada zupelnie niewinnie. Moze sobie wyobrazac, ze bierze zwykla witamine.
Czerwony czy rozowy - oto jest pytanie :-) |
|
| Autor |
gosia32 Użytkownik
|
|
no wiem, wiem, że są na to rozmaite lekarstwa, wkurza mnie po prostu, że to zawsze ja mam o wszystkim myśleć. nawet w kwestiach związanych bądź co bądź z jego zdrowiem.
moim całym światem jest moja córeczka |
|
| Autor |
brzydulka Użytkownik
|
|
|
mrowcia_zet napisał/a:
No jasne, ze jak tak postawisz sprawe to sie zaperzy i nie bedzie rozmowy. Nie mow, ze nie radzi sobie w lozku, tylko ze ma problem natury biologicznej, ktory nie laczy sie wcale z jego umiejetnosciami w sypialni. A na problemy sa rozmaite lekarstwa - jak mu zalezy na dyskrecji to niech bierze vizarsin, jest w bialych kapsulkach, wyglada zupelnie niewinnie. Moze sobie wyobrazac, ze bierze zwykla witamine. \\
ja tak swojemu wcisnełam Falumax powiedziałam ,że to witaminy i brał nawet nie wiedział ale efekt się udał , myślę, że mi było łatwiej mu to podsunąć bo u nas nie było rozmowy na ten drażniący temat, bo przyznam nawet nie musiałam się go pytać co sie dzieje, bo samo sie rzucało w oczy więc nie chcąc go denerwować zadziałałam właśnie tak , bez jego wiedzy i nie żałuje bo jest z czego się cieszyć  |
|
| Autor |
ilona_wol Użytkownik
|
|
|
Po pierwsze wizyta u lekarza jest wskazana, a później ciągłe czytanie na ten temat... prawda jest taka że mam wielu kolegów i koleżanek co mają ten problem i udają się z tym problemem do seksuologa bądź urologa .... |
|
| Autor |
majeczka828 Użytkownik
|
|
|
A może warto udać się 12 czerwca do Warszawy na Warszawski Dzień Promocji Zdrowia Seksualnego organizowany przez Fundację Promocji Zdrowia Seksualnego im. dr. Stanisława Kurkiewicza, gdzie wielu specjalistów wygłosi swoje wykłady, między innymi Zaburzenia erekcji i wytrysku - możliwości skutecznego leczenia r11; dr Andrzej Depko oraz Kiedy i z jakimi problemami należy zgłosić się do seksuologa? r11; prof. Zbigniew Lew-Starowicz Zawsze możesz wyciągnąć tam swojego faceta pod pretekstem, że masz ochotę posłuchać wykładu np. o antykoncepcji Antykoncepcja - czy tylko zapobieganie ciąży ? r11; dr Grzegorz Południewski. Wstęp wolny, start o 10. |
|
| Autor |
RE: konferencja |
Berenika26 Użytkownik
|
|
|
z erekcją są problemy jak i z utrzymaniem wytrysku, faceci muszą trenować. Jutro jest np taka konferencja http://www.mistrzseksu.pl/konferencja/kontrolawytrysku/ dla zapisanych, za darmo. |
|