| Autor |
Czy lubicie ozdoby z bursztynu? |
Ksiezniczka20 Użytkownik
|
|
Czy lubicie nosić ozdoby z bursztynu? Dla mnie nie ma piękniejszej biżuterii niż srebrne ozdoby z bursztynem. Wspaniałe połączenie. Bursztyn jest takim wyjątkowym kamieniem dla mnie, ma w sobie niepowtarzalny czar...
Forum dla wszystkich, którzy kochają biżuterię... |
|
| Autor |
RE: Czy lubicie ozdoby z bursztynu? |
ventura Użytkownik
|
|
|
Ja nie lubie...Z kamieni uwielbiam kwarc różowy i ametyst |
|
| Autor |
Shezze Użytkownik
|
|
ja tez nie przapadam za bursztynem ale raczej dlatego ze nie pasuje do mojego stylu ale zgadzam sie: bursztyn to wyjatkowy kamien i niektorym kobietom naprawde w takich ozdobkach do twarzy |
|
| Autor |
maroosia Użytkownik
|
|
według mnie (może się mylę) ale bursztyn został przypisany do baaardzo dojrzałych kobiet - mi zawsze się kojarzy z moją leciwą już ciocią 
www.kumpela.pl - ulubiony sklep z bielizną |
|
| Autor |
karramba Użytkownik
|
|
Coś w tym jest, że bursztyn jest trochę staromodny, mnóstwo jest na przykład broszek z bursztynem. Ale niektóre firmy jubilerskie wprowadziły piękne, bardziej nowoczesne kolekcje. przykład Apart ma (miał?) fajne bransoletki. Znaczy, ze można. Mnie, w zależności od stylizacji. bardzo się bursztynowa biżuteria podoba.
 |
|
| Autor |
burgund Użytkownik
|
|
|
Bursztyn to chyba jeden z tych kamieni, który nigdy nie wyjdzie z mody, przynajmniej w naszym kraju. Nie da się ukryć, że jest coraz droższy - dobrze obrobiony kamień, w odpowiedniej oprawie może kosztować bardzo dużo. Sama mam kilka wisiorków i pierścionków z tym kamieniem. |
|
| Autor |
Kruszyna Użytkownik
|
|
A mi sie bardzo podoba bursztyn, a przy tym podobno ma wlasciwosci lecznicze Jak bylam mlodsza nosilam bursztyn na rzemyku, a teraz biedak lezy gdzies na dnie szuflady  |
|
| Autor |
younglady Użytkownik
|
|
|
Hmmm ja sama nie wiem, nie jestem przekonana. Sam bursztyn jako kamień podoba mi się bardzo, a jako biżuteria, owszem, ale tylko na dojrzałych kobietach. Dla młodych dziewczyn i młodych kobiet jest zbyt elegancki moim zdaniem i zbyt poważny |
|
| Autor |
Weroni662 Użytkownik
|
|
Bursztynowa biżuteria podoba mi się, a najbardziej bransoletki z bursztynu są śliczne. |
|
| Autor |
magnificia Użytkownik
|
|
|
Niektóre wyglądają całkiem ciekawie, jednak dla mnie biżuteria z bursztynami kojarzy się jedynie z kiczowatymi wisiorkami na straganach w turystycznych miejscowościach. Rzadko kiedy można znaleźć coś ciekawego. |
|
| Autor |
aluta200 Użytkownik
|
|
|
A ja uważam, że ozdoby z bursztynu są bardzo ciekawe i bardzo ładnie wyglądają, szczególnie jeśli ktoś jest opalony. Przyznam jednak, że tego rodzaju dodatki również nie pasują do końca do mojego stylu. |
|
| Autor |
atletka Użytkownik
|
|
Ja nie przepadam, ale moja mam bardzo lubi biżuterię z bursztynami  |
|
| Autor |
Jola_Jolka Użytkownik
|
|
|
Ja nie przepadam za biżuterią z bursztyna, jeżeli już to mogłabym się skusić, gdyby bursztyn był małym dodatkiem |
|
| Autor |
arcticone Użytkownik
|
|
Bursztyn to mój ulubiony kamień jestem w nim totalnie zakochana. Piękny kolor i fakt, że to natura ma swój urok. Najbardziej podobają mi sie bursztyny z różnymi stworzonkami w środku, ale to już strasznie drogie kamienie.
mam soczewki  |
|