Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
blender czy mikser??
Forum | Kobieta | Dom
Autor blender czy mikser??
tatarak
Użytkownik

Dodane dnia 11 03 2010
Co waszym zdaniem bardziej przyda się w kuchni?? Czy blender, czy może mikser??
właśnie, stoję nad takim wyborem i nie wiem, co mam wybrać, co mi się bardziej przyda. Wiadomo, mikser ma więcej funkcji ale blender znowu jest mniejszy i łatwiej go przechowywać.
a wy co myślicie ??
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: blender czy mikser??
rzepka
Użytkownik

Dodane dnia 11 03 2010
Nie masz chyba az tak małej i slepej kuchni, żeby nie mieć miejscówki na mikser, prawda?
Blender owszem, przydaje się, ale to nie to samo co mikser. Mikser jest o wiele bardziej praktyczny.
My mamy w domu takiego Boscha Działa idealnie no i cista po miksowaniu w nim wychodza wyśmienite smiley
Co o nim sadzisz?
tatarak
Użytkownik

Dodane dnia 16 03 2010
ej jaki ty masz ten blender, bo zupełnie nie wiem o jaki model ci chodzi. Może podrzucisz jakiś link albo zdjęcie??
Wiesz ja się zastanawiam nad takim modelem http://www.magicznaplaneta.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=68&prod=81970 strasznie mi się podoba.
A może ty o nim mówiłaś??
A może jeszcze dokupić mikser?
mam nadzieję, że mnie pomożesz w tym wyborze. Bo czasem się czuję podczas zakupów, jak dziecko w ciemności.
younglady
Użytkownik

Dodane dnia 16 03 2010
A tak na dobrą sprawę nie możesz mieć w kuchni i miksera i blendera? Mikser jest przydatny do robienia wszelkiego rodzaju ciast, natomiast blendery się świetnie (o wiele lepiej niż miksery) nadają do robienie, pysznych drinków, sosów itp. Taki sprzęt nie jest aż tak porywająco drogi żeby nie można było sobie na niego pozwolić. Polecam Ci ze swojej strony bosha, który ostatnio zresztą wypuścił na rynek nową linię blenderów, wspaniałych kolorowych. tutaj masz wersję białą: http://www.1komp.pl/produkt-41-323-1996-26583,blendery_miksery_mikser_reczny_bosch_msm_6700.htm Blender jest cichy i mocny. A jeśli chcesz coś taniego to naprawde kupisz juz za 50 zł spoko sprzęt, proszę np. tu: http://www.1komp.pl/produkt-41-323-2000-41195,blendery_miksery_mikser_reczny_rozdrabniacz_bender__romix_ms32.htm
oolka
Użytkownik

Dodane dnia 30 03 2010
Ja wolę blender Brauna - dobrze się sprawdza i po części zastępuje mikser.
rzepka
Użytkownik

Dodane dnia 09 04 2010
Ale blenderem chyba ciasta nie zdziałasz? Albo zdziałasz ale dłużej to bedzie trwało i więcej twojej energii pochłonie.
Ja swojego mikserka z electro nie zamieniłabym na nic innego już ;p
tatarak
Użytkownik

Dodane dnia 16 04 2010
o jejku jejku teraz to ja już nic nie wiem mam straszny mętlik w głowie. I już sama nie wiem. Może macie rację, że lepiej byłoby się zaopatrzyć w mikser????
Tylko teraz się pojawia znowu pytanie.
jaki??
jak macie jakieś propozycję to piszcie.
Bo jestem coraz bardziej przekonana co do tego, żeby jednak wybrać mikser.
rzepka
Użytkownik

Dodane dnia 14 06 2010
Troche czasu mineło: wybrałas coś?
Mikser blender?
ja dalej wteirdze, że mikser najlepszym wyjściem jest smiley
Wybierz ten i będzie po problemi: http://www.electro.pl/produkt-ELECTROLUX_Mikser_ELECTROLUX_ASM_450-73165,136.html

Pomoże ci utrzeć ciasto, krem, przyrządzić majonez, ubić pianę czy śmietanę. Jednym słowem - będzie towarzyszył w przyrządzaniu wielu pyszności. Poza tym nie zajmuje dużo miejsca, no i jest strasznie przyjemny wizualnie.
Nieprawdaż?
yellow
Użytkownik

Dodane dnia 16 06 2010
moim zdaniem chyba lepiej się zaopatrzyć w mikser. Bo takie sprzęty mają wymienne końcówki i wydaje mi się, że będzie to lepszy zakup.
Mnie się spodobał taki mikser http://www.medialux.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=66&prod=34355 dobrej firmy i jest niedrogi. Więc może rozważysz jego zakup,
rzepka
Użytkownik

Dodane dnia 16 06 2010
Mikser mikser, pewnie, że mikser. Wielofunkcyjność przede wszystkim.
Nie ma sensu kupować urządzenia, które jest tylko jednofunkcyjne.
Szkoda pieniędzy po prostu.
Joga
Użytkownik

Dodane dnia 17 06 2010
Ja sobie radzę z blenderem. Mam też co prawda stary przedpotopowy mikser od mojej mamy, który chyba pamięta jeszcze czasy babci, ale używam go rzadko. Ma po prostu fajne motylki, które dobrze ubijają na przykład bitą śmietanę. Natomiast na co dzień (zupy, koktajle, sosy) blender boscha. Świetny jest, bardzo sobie cenię i nie wyobrażam kuchni bez tego sprzętu:
http://www.1komp.pl/produkt-41-323-1996-36450,blendery_miksery_blender_reczny_bosch_msm_6b300.htm
sycylijska_oliwka
Użytkownik

Dodane dnia 01 07 2010
Zdecydowanie mikser. Ma taką samą nakładkę jak blender, a oprócz tego kilka innych przydatnych w kuchni funkcji. Dla mnie wybór jest oczywisty - mikser. smiley Podpiszę się pod innymi osobami, szkoda kasy na blender..miłego dnia .smiley
bezkonca
Użytkownik

Dodane dnia 10 09 2010
Ten mikser Boscha jest super, właśnie się przymierzam do kupnasmiley W zasadzie to chyba palec boży, że go jeszcze nie kupiłam, bo na tym medialux jest sporo tańszy.
sawyer
Użytkownik

Dodane dnia 22 09 2010
pewnie, że mikser jest lepszy..jeżeli kupisz blender to będzie on częściej stał po prostu i się kurzył, a z miksera będziesz o wiele częściej korzystać, jedynym argumentem faktycznie jest różnica w wielkości, ale praktyczność wydaje mi się ważniejsza smiley
magnificia
Użytkownik

Dodane dnia 21 02 2011
Mikser jest bardziej funkcjonalny. Teraz właśnie mam w planach zakup tego modelu: http://magicznaplaneta.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=66&prod=36921 wcześniej miałam mikser ręczny, ale ten stojący na pewno będzie o wiele wygodniejszy.
eos85
Użytkownik

Dodane dnia 21 02 2011
ja mam blender bo faktycznie mam małą ślepą kuchnie, jak masz wybór bierz mikser
Katy
Użytkownik

Dodane dnia 22 11 2011
a ja uważam, że najlepiej będzie jednak zainwestować w robota kuchennego bo jednak , ma on najwięcej funkcji , można go wykorzystać do wielu prac kuchennych i ułatwić sobie gotowanie ja bym polecała Robot BOSCH MUM 4675 EU, można go dostać w dobrej cenie w sklepie medialux
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane