Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Wybór pralki.
Forum | Kobieta | Dom
Autor Wybór pralki.
soniaa
Użytkownik

Dodane dnia 16 03 2010
Muszę wymienić pralkę - stara odmówiła już posłuszeństwa. Nie do koca wiem, czym się kierować wybierając nową. Zależy mi na cichej i najlepiej z bardzo dobrym płukaniem (żeby była "przyjazna" dla alergików). Doradzicie?
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Wybór pralki.
tatarak
Użytkownik

Dodane dnia 19 03 2010
pewnie, że doradzimysmiley Znam ten ból niestety, że w końcu moja ukochana pralka także dokonała swojego żywotasmiley
No, ale dzięki temu mogę ci coś więcej powiedzieć na coś na ten temat. Wiesz mnie bardzo podobają się i cenię sobie markę elektrolux albo beko, Obie firmy są dobre jakościowo i np pralka beko jest dość cicha.
Tylko jeszcze nie wiem, jaki budżet masz do wykorzystania, bo wiesz jeśli chciałabyś zaoszczędzić czas i pieniądze możesz rozważyć zakupy przez internet. Np sklep magicznaplaneta.pl jest dobrze zaopatrzony i tanismiley
soniaa
Użytkownik

Dodane dnia 19 03 2010
Mi własnie beko się skończyła... I niestety wcale cicho nie była. W sumie w ogóle jej nie lubiłam - długo prała i nigdy nie wiedziałam w jakiej temperaturze (to był model z jednym pokrętłem - masakra). Zastanawiałam się nad LG, bo znajoma ma i jest zadowolona. Chyba muszę się do niej wprosić na pranie i posłuchać czy faktycznie jest cicha... smiley Ale ma coś, co mi się bardzo podoba - odliczanie do końca prania.
younglady
Użytkownik

Dodane dnia 22 03 2010
A zastanawiałaś się nad Boshem? Bardzo dużo ludzi chwali sobie ten sprzęt. Ja w domu mam whirpoola, na początku był cichy i wspaniały, a teraz już jest wysłużony i daje o sobie znać smiley o sprzęcie bosha słyszałam dużo pozytywnych opinii, zobacz sobie np. na taki model: http://www.1komp.pl/produkt-13-209-726-40184,pralki_pralka_automatczyna_bosch_was_24462pl.htm w zasadzie nie wiem jaką kwotą dysponujesz więc ciężko doradzić coś konkretnego
soniaa
Użytkownik

Dodane dnia 22 03 2010
Ja myślałam o tej: http://www.ceneo.pl/612647s Ma sporo fajnych funkcji np. opóźniony start prania smiley Można wszystko przygotować i nastawić pranie, żeby samo się włączyło o określonej godzinie. Szczerze mówiąc, to stara pralka nie miała takich bajerów i teraz wszystkim się zachwycam. Tylko ja myślałam o pralce parowej, a ten model taki nie jest. A może taka wystarczy...?
zarrakh
Użytkownik

Dodane dnia 23 03 2010
Bardzo fajna, sama taką posiadam smiley Proponuję jednak, żebyś się zastanowiła nad nowszym modelem, ponieważ posiada 6-kilogramowy wsad, a nadal jest taka mała smiley

You have hopes and dreams r11; you have everything!
soniaa
Użytkownik

Dodane dnia 24 03 2010
Nawet nie wiedziałam, że jest nowszy smiley A możesz mi podpowiedzieć, czy przy takiej na 6 kg uda mi się wyprać koc? Nie będę ukrywać, że chcę wybrać właśnie LG, bo mają ciche silniki i dają na to 10 lat gwarancji. Mogę ewentualnie wydać trochę więcej, bo będzie dłużej służyć...
rzepka
Użytkownik

Dodane dnia 09 04 2010
Pralka dla alergików? Pierwsze slysze.
Wiem, że są odkurzacze dla alergików, ale pralki?
I tak wydaje mi sie, że wszystko zalezy od płynu i proszku jaki stosujesz...
Rozejrzyj się w electro.pl, tam z pewnością znajdziesz pralkę dla ciebie odpowiednią smiley
soniaa
Użytkownik

Dodane dnia 15 04 2010
Chodziło mi o dobre płukanie - ta LG, o której myślę ma tryb płukania medycznego. Chodzi o to, że można pozbyć się alergenów (z kurzu, z sierści zwierząt). No i płucze wtedy bardzo dobrze z proszku i innych specyfików do prania.
angela079
Użytkownik

Dodane dnia 22 04 2010
Te nowe pralki LG są w klasie energetycznej A++ co sprawia że pobierają zdecydowanie mniej energii a dokładnie:
"Pralka parowa LG Direct Drive jako pierwsza na świecie
uzyskała klasę A++, co oznacza, że urządzenie pobiera
20% mniej energii w porównaniu do modeli w klasie A."

Uśmiech jest największym majestatem wszechświata
Dorota84
Użytkownik

Dodane dnia 25 04 2010
te pralki są bardzo fajne moim zdaniem... chodzą bardzo cicho i jeśli ktoś ceni sobie spokój to na prawdę warto smiley
a odświeżanie parowe to już w ogóle rewelacja, zazdroszczę tym, co mają taką funkcję, baaaarrrdzoooo bym chciała smiley

pozdrawiam
soniaa
Użytkownik

Dodane dnia 28 04 2010
Dla mnie inwestycja w pralkę parową jest na lata. W sklepie sprzedawca powiedział, że LG daje 10 lat gwarancji na ten silnik. Dla mnie to dodatkowy plus.
angela079
Użytkownik

Dodane dnia 12 05 2010
a co myślicie o pralko-suszarce?

Uśmiech jest największym majestatem wszechświata
ilona_wol
Użytkownik

Dodane dnia 14 05 2010
Pralko suszarka hmm.... Dużo miejsca zajmuje a po drugie w suszarce się psują podobno ubrania ... Nie ma to jak sobie wyprać i powiesić na sznurkach smiley
rzepka
Użytkownik

Dodane dnia 14 06 2010
Też tak sądzę. najlepiej jest wieszac pranie na sznurkach szczególnie w taką pogode jaką mielismy ostatnio.
Nam pranie wysychało w ciągu kilku godzin na balkonie, a pralismy na normalnych obrotach.
A pralismy w tej praleczce http://www.electro.pl/produkt-AMICA_Pralka_AWCE_10DA-50242,76.html
Nasz nowy nabytek smiley
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane