| Autor |
ekspresy do kawy |
karramba Użytkownik
|
|
|
Marzę o tym, żeby mieć własny ekspres do kawy i wszystko wskazuje na to, ze już niedługo moje marzenie się spełni. Możecie mi powiedzieć, jakie ekspresy do kawy macie w sowich domach? Które się dobrze spisują? Które lepiej omijać szerokim łukiem? |
|
| Autor |
RE: ekspresy do kawy |
gosia32 Użytkownik
|
|
ja się dołączę do pytania i dodam jeszcze swoje czy takim ekspresem można robić taką kawę z mlekiem jak w kawiarni
moim całym światem jest moja córeczka |
|
| Autor |
zarrakh Użytkownik
|
|
to zależy czego oczekujecie od ekspresu mnie się strasznie podoba jeden Philipsa - standardowy przelewowy z dzbankiem. to co w nim jest cudownego to timer - kawka może się zrobić zanim Ci budzik zadzwoni, więc nic tylko wyczołgać się z łóżka i wypić koleżanka ma taki na filiżankę - też przelewowy, ale za to ma bajer do spieniania mleka, co jest bardzo fajne i na pewno urozmaica codzienną porcje kofeiny 
więc? jakieś bliższe wymagania? 
You have hopes and dreams r11; you have everything! |
|
| Autor |
matrioszka Użytkownik
|
|
Ja kiedyś miałam przelewowy i dobrze to wspominam Ale w ekspresie ciśnieniowym można sobie przygotować kawę, jaka Ci się zamarzy 
Ekspresy mają specjalne dysze do podgrzewania i spieniania mleka, więc można bez problemu przygotować cappucino, czy caffe latte. No i obsługa jest naprawdę prosta. Mogę polecić fajny tekst - poradę o obu typach: Kupujemy ekspresy do kawy. Ze swojej strony dodam, że warto sprawdzić jaki ekspres jest głośny. Wydawałoby się, że to drobiazg, ale u znajomych jest taki, że siedząc w kuchni nie można rozmawiać, taki jest hałas :/ Mój Ekspres Zelmer 13Z013 jest cichutki  |
|
| Autor |
cassis Użytkownik
|
|
|
Ja mam ekspres ciśnieniowy http://www.electro.pl/produkt-BOSCH_Ekspres_TCA_4101_barino_2B_Karty_do_gry_GRATIS-42146,152.html i muszę przyznać, że odkąd go mam nawet w kawiarni kawa mi tak nie smakuje! Ado tego jest bardzo elegancki i ładnie wygląda w kuchni. |
|
| Autor |
RE: eskpres do kawy Zespresso (Zepter) |
kawosz Użytkownik
|
|
Witam serdecznie;
Ostatnio zakupiłam juz na prezent świąteczny eskpres do kawy w kapsułkach Zespresso (od firmy Zepter). Szczerze polecam! Ekspres jest naprawdę bardzo elegancki i wyjatkowo łatwy w użyciu. Pozwala na szybkie przygotowanie prawdziwej kawy espresso o pięknym aromacie.
Naprawdę warto!
Wszystkie szczegóły technicznie odnośnie ekspresu, można sprawdzić na stronie www.zespresso.pl. |
|
| Autor |
younglady Użytkownik
|
|
|
Ja Ci gorąco polecam ekspres Senseo. Jest prosty, wręcz banalny w obsłudze, a kawa z niego jest niesamowita, że nie wspomnę już o tym pięknym aromacie kawy unoszącym się po całym domu. Rewelacyjną kawę do ekspresów Senseo właśnie kupisz w sklepie caffetea.pl W ogóle w tym ekspresie można robić równiez herbatę i też kupisz specjalne do tego w tym sklepie |
|
| Autor |
nonik Użytkownik
|
|
|
No weszłam sobie na caffetea.pl skoro polecacie, a mam już ekspres Senseo, więc pomyślałam, że sobie u nich zamówię saszetki, bo w sklepie na mieście ciężko je dostać. Bardzo maja fajną ofertę, dzięki, że wrzuciliście namiary, na pewno skorzystam! |
|
| Autor |
Joga Użytkownik
|
|
|
Zarrakh, ten senseo o którym pisze Nonik, to też jest philipsa. A na caffetea.pl mają bardzo dużo najlepszych kaw: Astra, Lavazza, Nescafe, Neuteboom, Redbeans, Segafredo, Simon Levelt, Douwe Egberts. Niepowtarzalne smaki, naprawdę. Ja wolę saszetki, bo nie ma wszędzie brudu z fusów. Znacznie to praktyczniejsze. |
|
| Autor |
karramba Użytkownik
|
|
|
A te ekspresy w stylu Dolce Gusto? Jakoś nie mogę się przekonać do tego, że kawa z jakichkolwiek kapsułek to prawdziwa kawa. Ale niektórzy sobie chwalą. |
|
| Autor |
rzepka Użytkownik
|
|
O tak, kawa z ekspresu, zwłaszcza ciśnieniowego to coś naprawde rewelacyjnego.
Lubię strasznie szczególnie ze spienionym mleczkiem i bita smietaną do tego. Niam.
A jaki ekspres do tego? obojętnie  |
|
| Autor |
sawyer Użytkownik
|
|
|
ja ostatnio w sklepie magicznaplaneta.pl znalazłam świetny ekspres: http://magicznaplaneta.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=171&prod=112665 wygląda niesamowicie..bardzo nowocześnie, a do tego dzięki niemu kawa jest bardzo smaczna, no i wcale tak dużo nie kosztuje, 527 zł za taki ekspres to moim zdaniem cena rewelacyjna |
|
| Autor |
neeska Użytkownik
|
|
|
Szczerze polecam ekspresy ciśnieniowe Saeco, to bardzo dobra włoska firma, różne warianty są w różnych przedziałach cenowych, także powinnaś coś znaleźć odpowiedniego dla siebie. Z dobrych firm jeszcze Jura wchodzi w grę. |
|