| Autor |
fajne, sprawdzone przepisy |
pralinka Użytkownik
|
|
chcę się podzielić z wami fajnym nietrudnym przepisem na kurczaka w galarecie
przepis pochodzi z http://www.gotujmy.pl/kurczak-w-galarecie,przepisy,50292.html
Kurczak w galarecie
Składniki:
1 Żelatyna z bulionem i przyprawami Dr. Oetkera
500 g ugotowanego mięsa z kurczaka
1 szklanka zielonego groszku
1/2 szklanki kukurydzy z puszki
4 ugotowane marchewki
1 ugotowany, średni brokuł
Sposób przygotowania:
Żelatynę z bulionem i przyprawami przygotować zgodnie ze sposobem użycia podanym na opakowaniu. Ok. 500 g ugotowanego mięsa z kurczaka ( np.: 1 pierś i 2 udka) pokroić na kawałki. 1 szklankę groszku zielonego z puszki , ½ szklanki kukurydzy z puszki dokładnie odsączyć z zalewy. 4 ugotowane marchewki pokroić w paski. Brokuł podzielić na kwiatostany. Mięso i warzywa ułożyć w miseczkach i zalać wystudzoną żelatyną. Odstawić do lodówki do stężenia.
mam nadzieję że będzie wam smakowało i czekam na wasze przepisy  |
|
| Autor |
RE: fajne, sprawdzone przepisy |
tysia_90 Użytkownik
|
|
Ja mam taki łatwy przepis który wychodzi zawsze. a więc:
-1 ciasto francuskie gotowe (chyba ze komuś chce się robić )
-pieczarki
-zółty ser taki który się roztopi (plastry albo starty)ok 150g
-jakaś szynka lub inna wedlina w kawałku kolo 300-350g
-inne dodatki według uznania(bekon, groszekm, pomidory itp)
-sos czosnkowy lub wg. upodobań
-ketchup.
Mięso które kupilysmy smazymy na patelni(pokrojone w kostke) z przyprawami tak jak lubimy na pikantnie lub nie. To samo pieczarki z kosteczke i na innej patelni podsmażamy. ciasto fransuckie rozwijamy. Smarujemy sosem ale tak zeby brzegi były suche. układamy ser.na to wystudzone mięso i pieczarki i inne składniki. zawijamy w rulon. układamy na wysmarowanej olejem blaszce i pieczem w rozgrzanym piekarniku do tem 190st ok 25 min. podajemy z keczupem
Smacznego |
|
| Autor |
tysia_90 Użytkownik
|
|
Hej... Mam do Was pytanie a w zasadzie prośbę. Zbliża mi się rocznica a w zasadzie już w poniedziałek (więc mam niewiele czasu), związku z moim K.
Chciałabym zrobić jakis speciał... zdecydowałam się na rybkę.
Macie jakies sprawdzone pomysły na rybę?
Nie chodzi mi o taką w cieście naleśnikowym czy w bułce tartej tylko coś innego;-)
Bardzo proszę o pomoc!
p.s Bardzo lubimy pikantne dania, ale z chęcią próbujemy nowych smaków. Każdy przepis napewno się przyda |
|
| Autor |
angela079 Użytkownik
|
|
Naprawdę fajne, dobre i sprawdzone przepisy można znaleźć w sieci. Można też posłużyć się internetem aby nie móc myśleć... co tu znów zrobić do jedzenia 
Znacie taką aplikacje - WRZUĆ DO GARNKA ?
http://pl.point.fm/kuchnia/przepisy/
podajesz jakie masz składniki w domu, masz każdy produkt podzielony na kategorie a program sam proponuje jakie danie możesz przygotować.
Uśmiech jest największym majestatem wszechświata |
|