| Autor |
RE: Kawa czy herbata? |
Shezze Użytkownik
|
|
zauwazylam ze wiekszosc z was chyba nie zauwazyla jakie bylo pytanie zalozycielki tego tematu. a brzmialo ono tak :co jest zdrowsze- kawa czy herbata?
a wy odpowiadacie np. zacytuje "kawa i to w duzych ilosciach!" rozumiem ze wypowiadacie sie o sobie ale wierzcie mi kawa w duzych ilosciach jest jak najbardziej niezdrowa |
|
| Autor |
ewelynka Użytkownik
|
|
ja tak sobie myślę, że zarówno teina jak i kofeina nie pójdą nam wszystkim na zdrowie, chociaż nawet lekarze zalecają małą czarną na poprawę ciśnienia;-)
być kobietą... |
|
| Autor |
rosario Użytkownik
|
|
a ja czytałam że kawa jest super np. 1h przed treningiem na siłowni - wtedy spalasz szybciej tłuszcz Nie wiem ile w tym prawdy ale jeszcze kiedyś kiedyś mój chłopak mi mówił,- ma bzika na pkt ćwiczeń - że jego koledzy pili kawę, brali apap i niby im szybciej tłuszcz zamienia sie w miesnie
RoSarIo |
|
| Autor |
pulinka Użytkownik
|
|
Pewnie, że super, wypicie kawy o poranku to jeden z najlepszych sposobów na rozpczęcie aktywnego i miłego dnia Albo jak chcę kogoś przekonać o czymś to zapraszam na kawkę, zaparzam kubek astry i zaczynam rozmowę  |
|
| Autor |
murzynek333 Użytkownik
|
|
|
raczej herbata, szczegolnie zielona. kawa pomimo, ze smaczna, niestety wyplukuje z organizmu magnez i potas, co w konsekwencji moze doprowadzic do odwodnienia. |
|
| Autor |
camile Użytkownik
|
|
Zdecydowanie herbata  |
|
| Autor |
younglady Użytkownik
|
|
Podobno herbata pita w dużych ilościach też nie jest taka zdrowa jak myślimy, chociaż wydaje mi się, że pita tak z umiarem z całą pewnością jest zdrowsza od kawy. Chociaż ja kawę uwielbiam, szczególnie z mojego ukochanego ekspresu senseo , świeżo zaparzoną, której aromat roznosi się po całym mieszkaniu. Wkłady do senseo kupuje zawsze w sklepie caffetea.pl gdzie mają rewelacyjne kawy i mogę się rozkoszować ich smakiem Oh i na wierzch posypać jeszcze szczyptą cynamonu. Pyszne! |
|
| Autor |
piinkaa Użytkownik
|
|
W nadmiarze nic nie jest zdrowe.
` . To ja, moje życie, moja pasja, moja droga i nie interesuje mnie czy Ci się to podoba . ;P . ` |
|
| Autor |
burgund Użytkownik
|
|
|
Ja przepadam za kawą, najbardziej lubię ten intensywny aromat świeżo zmielonej kawy. Każdy dzień zaczynam od kawy i przyznam, że chyba nie mogłabym zmienić przyzwyczajeń. Ostatnio nawet zamówiłam sobie na caffetea.pl ekspres Senseo - wychodzi z niego wyśmienita kawa, można w nim zrobić także czekoladę - świetna sprawa, polecam! |
|
| Autor |
sawyer Użytkownik
|
|
|
w sumie ani kawa ani herbata nie są zbyt zdrowe jeżeli się je pije w dużych ilościach, także z umiarem można wszystko..ja osobiście na śniadanie lubię wypić herbatę, a ok. godz. 12 kawa stawia mnie na nogi i daje energię do dalszej pracy |
|
| Autor |
czarnat Użytkownik
|
|
|
Zdrowsza jest mimo wszystko herbata, nawet jeśli wybierzesz mnóstwo dostępnych smaków spośród dostepnych. Np. Irving udostepnia na pudełkach informację o zawartości teiny w filiżance naparu, co uważam za fajne rozwiązanie, bo masz kontrolę nad tym, ile jej spożywasz. |
|
| Autor |
eos85 Użytkownik
|
|
|
ja wolę kawę, ale herbata szczególnie inna niż czarna na pewno zdrowsza |
|
| Autor |
Dorota84 Użytkownik
|
|
najzdrowsze to chyba są herbaty owocowe i to takie z prawdziwymi owocami ja najbardziej lubię z herbapolu malinowe, pycha albo aroniowa też dobra 
pozdrawiam |
|
| Autor |
Eleven Użytkownik
|
|
Zdecydowanie herbata! Uwielbiam jej smak Ostatnio odkrywam herbaty Dilmah - mają wiele bardzo różnorodnych smaków - każdy znajdzie coś dla siebie Moje ulubione to np truskawka z mango albo bananowo-karmelowa - pychota! |
|
| Autor |
RE: niestety (lub stety) herbata |
Mniamek Użytkownik
|
|
podobno herbata jest zdrowsza szczególnie zielona, ale jak ktoś jest prawdziwym kawoszem, to żadna herbata dobrej kawie nie dorówna! Jak kawosz tylko pomyśli o jakiejś kawce po wiedeńsku lub irlandzku, albo takiej ze słodkimi dodatkami jak kawa karmelowa... mmmm.... pycha! Do tego żadna herbata się nie umywa |
|
| Autor |
Dorota84 Użytkownik
|
|
ja mam dziś "prosto z lasu", pyszna, uwielbiam owoce leśne jednak u mnie herbaciany ogród rządzi... dzbanek herbaty wypijam dziennie 
pozdrawiam |
|
| Autor |
Mniamek Użytkownik
|
|
zbliża się wiosna a potem lato, a więc upalne dni więc ja mam jedno pytanie do miłośniczek herbaty:
Co sądzicie o mrożonych herbatach? Lubicie? Jakie najbardziej sklepowe czy domowe?
moim zdaniem najlepsze przepisy!! http://www.mniami.pl |
|
| Autor |
Eleven Użytkownik
|
|
Po więcej informacji o herbacie - jej właściwościach, sposobie podawania, przepisy itd, warto zajrzeć na bloga Dilmah. Fajne i ciekawe wpisy, z których można się wiele dowiedzieć |
|
| Autor |
Tu_pak Użytkownik
|
|
|
Mniamek napisał/a:
Co sądzicie o mrożonych herbatach? Lubicie? Jakie najbardziej sklepowe czy domowe?
domowej w sensie ?
parzonej z listków, bo nie rozumiem :/
U mnie jak u koleżanki wyżej również Herbapol i Herbaciany Ogród wiedzie prym. Malinka z żurawiną - mniam  |
|
| Autor |
ewka85 Użytkownik
|
|
|
kawy w ogóle nie pijam, a z herbat to tylko ziołowe - najczęściej miętę, melisę i rumianek |
|