Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Kawa czy herbata?
Forum | Kobieta | Kulinaria
Strona 2 z 2 < 1 2
Autor RE: Kawa czy herbata?
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 15 07 2009
zauwazylam ze wiekszosc z was chyba nie zauwazyla jakie bylo pytanie zalozycielki tego tematu. a brzmialo ono tak :co jest zdrowsze- kawa czy herbata?
a wy odpowiadacie np. zacytuje "kawa i to w duzych ilosciach!" rozumiem ze wypowiadacie sie o sobie ale wierzcie mi kawa w duzych ilosciach jest jak najbardziej niezdrowasmiley
Wyślij Prywatną Wiadomość
ewelynka
Użytkownik

Dodane dnia 14 08 2009
ja tak sobie myślę, że zarówno teina jak i kofeina nie pójdą nam wszystkim na zdrowie, chociaż nawet lekarze zalecają małą czarną na poprawę ciśnienia;-)

być kobietą...
rosario
Użytkownik

Dodane dnia 18 09 2009
a ja czytałam że kawa jest super np. 1h przed treningiem na siłowni - wtedy spalasz szybciej tłuszcz smiley Nie wiem ile w tym prawdy ale jeszcze kiedyś kiedyś mój chłopak mi mówił,- ma bzika na pkt ćwiczeń - że jego koledzy pili kawę, brali apap i niby im szybciej tłuszcz zamienia sie w miesnie

RoSarIo
pulinka
Użytkownik

Dodane dnia 13 10 2009
Pewnie, że super, wypicie kawy o poranku to jeden z najlepszych sposobów na rozpczęcie aktywnego i miłego dnia smiley Albo jak chcę kogoś przekonać o czymś to zapraszam na kawkę, zaparzam kubek astry i zaczynam rozmowę smiley
murzynek333
Użytkownik

Dodane dnia 27 10 2009
raczej herbata, szczegolnie zielona. kawa pomimo, ze smaczna, niestety wyplukuje z organizmu magnez i potas, co w konsekwencji moze doprowadzic do odwodnienia.
camile
Użytkownik

Dodane dnia 17 12 2009
Zdecydowanie herbata smiley
younglady
Użytkownik

Dodane dnia 07 01 2010
Podobno herbata pita w dużych ilościach też nie jest taka zdrowa jak myślimy, chociaż wydaje mi się, że pita tak z umiarem z całą pewnością jest zdrowsza od kawy. Chociaż ja kawę uwielbiam, szczególnie z mojego ukochanego ekspresu senseo , świeżo zaparzoną, której aromat roznosi się po całym mieszkaniu. Wkłady do senseo kupuje zawsze w sklepie caffetea.pl gdzie mają rewelacyjne kawy i mogę się rozkoszować ich smakiem smiley Oh i na wierzch posypać jeszcze szczyptą cynamonu. Pyszne!
piinkaa
Użytkownik

Dodane dnia 07 01 2010
W nadmiarze nic nie jest zdrowe.

` . To ja, moje życie, moja pasja, moja droga i nie interesuje mnie czy Ci się to podoba . ;P . `
burgund
Użytkownik

Dodane dnia 19 01 2010
Ja przepadam za kawą, najbardziej lubię ten intensywny aromat świeżo zmielonej kawy. Każdy dzień zaczynam od kawy i przyznam, że chyba nie mogłabym zmienić przyzwyczajeń. Ostatnio nawet zamówiłam sobie na caffetea.pl ekspres Senseo - wychodzi z niego wyśmienita kawa, można w nim zrobić także czekoladę - świetna sprawa, polecam!
sawyer
Użytkownik

Dodane dnia 11 10 2010
w sumie ani kawa ani herbata nie są zbyt zdrowe jeżeli się je pije w dużych ilościach, także z umiarem można wszystko..ja osobiście na śniadanie lubię wypić herbatę, a ok. godz. 12 kawa stawia mnie na nogi i daje energię do dalszej pracy
czarnat
Użytkownik

Dodane dnia 12 10 2010
Zdrowsza jest mimo wszystko herbata, nawet jeśli wybierzesz mnóstwo dostępnych smaków spośród dostepnych. Np. Irving udostepnia na pudełkach informację o zawartości teiny w filiżance naparu, co uważam za fajne rozwiązanie, bo masz kontrolę nad tym, ile jej spożywasz.
eos85
Użytkownik

Dodane dnia 16 02 2011
ja wolę kawę, ale herbata szczególnie inna niż czarna na pewno zdrowsza
Dorota84
Użytkownik

Dodane dnia 17 02 2011
najzdrowsze to chyba są herbaty owocowe smiley i to takie z prawdziwymi owocami smiley ja najbardziej lubię z herbapolu malinowe, pycha smiley albo aroniowa też dobra smiley

pozdrawiam
Eleven
Użytkownik

Dodane dnia 22 02 2011
Zdecydowanie herbata! Uwielbiam jej smaksmiley Ostatnio odkrywam herbaty Dilmah - mają wiele bardzo różnorodnych smaków - każdy znajdzie coś dla siebiesmiley Moje ulubione to np truskawka z mango albo bananowo-karmelowa - pychota!smiley
Autor RE: niestety (lub stety) herbata
Mniamek
Użytkownik

Dodane dnia 02 03 2011
podobno herbata jest zdrowsza szczególnie zielona, ale jak ktoś jest prawdziwym kawoszem, to żadna herbata dobrej kawie nie dorówna! Jak kawosz tylko pomyśli o jakiejś kawce po wiedeńsku lub irlandzku, albo takiej ze słodkimi dodatkami jak kawa karmelowa... mmmm.... pycha! Do tego żadna herbata się nie umywasmiley
Dorota84
Użytkownik

Dodane dnia 07 03 2011
ja mam dziś "prosto z lasu", pyszna, uwielbiam owoce leśne smiley jednak u mnie herbaciany ogród rządzi... dzbanek herbaty wypijam dziennie smiley

pozdrawiam
Mniamek
Użytkownik

Dodane dnia 11 03 2011
zbliża się wiosna a potem lato, a więc upalne dni więc ja mam jedno pytanie do miłośniczek herbaty:
Co sądzicie o mrożonych herbatach? Lubicie? Jakie najbardziej sklepowe czy domowe?

moim zdaniem najlepsze przepisy!! http://www.mniami.pl
Eleven
Użytkownik

Dodane dnia 16 03 2011
Po więcej informacji o herbacie - jej właściwościach, sposobie podawania, przepisy itd, warto zajrzeć na bloga Dilmah. Fajne i ciekawe wpisy, z których można się wiele dowiedziećsmiley
Tu_pak
Użytkownik

Dodane dnia 25 03 2011
Mniamek napisał/a:

Co sądzicie o mrożonych herbatach? Lubicie? Jakie najbardziej sklepowe czy domowe?

domowej w sensie ?
parzonej z listków, bo nie rozumiem :/

U mnie jak u koleżanki wyżej również Herbapol i Herbaciany Ogród wiedzie prym. smiley Malinka z żurawiną - mniam smiley
ewka85
Użytkownik

Dodane dnia 26 03 2011
kawy w ogóle nie pijam, a z herbat to tylko ziołowe - najczęściej miętę, melisę i rumianek
Strona 2 z 2 < 1 2
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane