Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Ulubione potrawy
Forum | Kobieta | Kulinaria
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Autor RE: Ulubione potrawy
Gabriela_S
Użytkownik

Dodane dnia 28 09 2009
ewelynka napisał/a:a ja uwielbiam kurczaczka panierowanego w sezamie i w miodzie...ehhh..

Brzmi smakowicie, może przepis podasz?

W życiu piękne są tylko chwile...dla nich warto żyć...
Wyślij Prywatną Wiadomość
tysia_90
Użytkownik

Dodane dnia 28 09 2009
A ja uwielbiam takiego jakby strudla z ciasta francuskiegosmiley mhmh.. i chili con carnesmiley. Z resztą uwielbiam eksperymentować w kuchni i cos wymyślacsmileysmiley lub przekształcać tradycyjne przepisy w coś troszke innegosmileysmiley. I uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki (o ile nie ma w nich ananasasmiley)
smooth
Użytkownik

Dodane dnia 28 09 2009
Zółtyser i dżemsmiley Ciekawe połączenie.Ja uwielbiam "żabie udka" po mojemusmiley
tysia_90
Użytkownik

Dodane dnia 29 09 2009
A jak te Twoje żabie udka wyglądają;> Też lubie zjesć sobie żółty ser z dżememsmiley ale truskawkowym tylkosmiley. Pyszny jest też twarożek z dżemem albo miodkiemsmiley
smooth
Użytkownik

Dodane dnia 29 09 2009
Żabie udka z piersi kurczaka.Pierśz kurczaka kroję po długości w cienkie paski.Paseczki te marynuję w rozgniecionym czosnku soli roztartym majeranku i oliwie z oliwek ok 2 g.Następnie wrzucam każdy pasek na rozgrzaną oliwę.One się tak śmiesznie powywijają.Do tego robię sos jogurtowo majonezowo czosnkowy, sałatę lub kapustę pekińską z pomidorem cebulką i ogórkiem w zasadzie jaką kto lubi i bułeczki na ciepło.Te paski z kurczaka czasami panieruję w bułce tartej i roztrzepanym jajku i smażę na głębokim oleju.Ale to już wersja bardziej kaloryczna
tysia_90
Użytkownik

Dodane dnia 29 09 2009
ta mniej kaloryczna wersja brzmi pyszniesmiley Wypróbujęsmiley
smooth
Użytkownik

Dodane dnia 29 09 2009
A ja spróbuję sera żółtego z dżemem a niech tam raz się żyje
tysia_90
Użytkownik

Dodane dnia 30 09 2009
I jak smakowało;p?
smooth
Użytkownik

Dodane dnia 30 09 2009
Cóż no jakby tu powiedzieć no orginalny smak nie powiem.Mnie zawsze napawało przerażeniem jak przyjeżdzali do nas moi kuzyni z Gdyni i wsówali placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem.U nas na wschodzie nie łączy się ze sobą tak skrajnych smaków
tysia_90
Użytkownik

Dodane dnia 30 09 2009
Ja ogolnie placków ziemniaczanych nie jadamsmiley ale czasem ze smakami fajnie jest poeksperymentowaćsmiley. Prócz ananasa w sałatce warzywnej;p
pralinka
Użytkownik

Dodane dnia 08 09 2010
bardzo lubię podjadać takie kisielki albo musy na gorąco na gorąco słodka chwila,
są rewelacyjne na słodką przerwę w pracy albo w domu jak siedzę przed komputerem smiley
burgund
Użytkownik

Dodane dnia 11 09 2010
Ja w zasadzie do pewnego czasu zadowalałam się byle czym i tak na dobrą sprawę nie miałam swojej ulubionej potrawy. Niedawno to się zmieniło - jakiś czas temu byłam ze znajomymi z pracy na kolacji w bardzo sympatycznym miejsc - restauracja nazywa się Scandale Royal i położona jest w prześlicznym i kameralnym zakątku krakowskiego Placu Szczepańskiego. Posmakował mi bardzo filet z perliczki w zielonym pieprzu. od tego momentu nie jadłam chyba nic lepszego.
tatarak
Użytkownik

Dodane dnia 29 11 2010
jeśli o mnie chodzi to moją miłością kulinarną są pierogi, makaron i gołąbki.
W przypadku pierogów i makaronu można je przyrządzać na wiele sposobów więc chyba nigdy mi się nie znudzą smiley
ze wszystkich rodzai pierogów chyba najbardziej mi smakują ruskie. Mniam smiley
wama
Użytkownik

Dodane dnia 05 05 2011
A ja uwielbiam sosy i bigos w wykonaniu mojego Taty, i gołąbki oraz pierogi mamusi :-). Bardzo też lubię nowe smaki szczególnie jak gdzieś wyjeżdżam to nie ma jak regionalne potrawy ! Na Cyprze spróbowałam Dolmades, coś w rodzaju gołąbków ale w kiszonych liściach winogron, są przepyszne. Ostatnio natomiast zasmakowałam w plackach ziemniaczanych z twarożkiem. Łatwe i tanie danie bo co za problem ziemniaki obrać i zetrzeć a jeszcze jak się robi to maszynką... Do tego kupuję gotowy twarożek z dodatkami, zależnie od pomysłu, ostatnio miałam hochlanda z ogórkiem.
Maron
Użytkownik

Dodane dnia 06 05 2011
ja tam tradycyjnie uwielbiam krupnik i naleśniki z twarożkiem i dzemem .. mniami smiley
a o bigosie Taty to nie wspomne ... ;D
magnificia
Użytkownik

Dodane dnia 11 05 2011
Ja lubię praktycznie wszystko co grillowane. Potrawy z grilla mają swój specyficzny smak, którego nie da się uzyskać domowy sposobami smiley Zastanawiam się właśnie czy nie kupić sobie grilla gazowego, na broilking.pl jest ich całkiem spory wybór, także przesiaduję tam często wybierając odpowiedni model. Biorąc pod uwagę, że nie tylko ja w rodzinie jestem amatorem tego typu potraw, to na pewno nie stałby on bezczynnie smiley
angela079
Użytkownik

Dodane dnia 07 06 2011
włoska lasagna smiley pychota. choć ostatnio bardzo mi posmakowało cannelloni z makaronu lubella inspiracje. czy ktoś z Was robił? Można wymyślić wiele rodzajów nadzienia.. z każdym super smakuje smiley

Uśmiech jest największym majestatem wszechświata
Dorota84
Użytkownik

Dodane dnia 16 06 2011
ja robiłam, często robię, makaron zazwyczaj kupuje właśnie z lubelli inspiracje, bo się nie rozpada i nie klei, zazwyczaj robię standardowo, z mięsem, pomidorowym sosem itd.... ale fajna jest tez wiosenna wersja ze szparagami smiley

pozdrawiam
pralinka
Użytkownik

Dodane dnia 21 06 2011
ze szparagami jeszcze nie jadłam, muszę spróbować smiley

ja ostatnio opycham się truskawkami oraz wszelkimi ciastami i deserami z tymi pysznymi owocami smiley
polecam zrobić kopiec kreta ale zamiast bananów dać truskawki, pycha
humps
Użytkownik

Dodane dnia 22 06 2011
ja z lubelli to najchętniej canelloni nadziewany 4erema rodzajami sera smiley))) Pycha!!
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane