Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
metody uczenia
Forum | Kobieta | Szkoła
Autor metody uczenia
Joga
Użytkownik

Dodane dnia 31 08 2010
Co wam pomaga w nauce? Macie z nią problemy, czy idzie wam gładko? Jaki klimat sprzyja wam w nauce: bezwzględna cisza czy muzyka? W jakich pozycjach i o jakich porach lubicie się uczyć? Macie jakieś metody na szybsze przyswajanie wiedzy?
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: metody uczenia
Shaggy
Użytkownik

Dodane dnia 31 08 2010
Ja do nauki muszę mieć wygodną pozycję i herbatę. Wolę raczej uczyć się w ciszy niż w hałasie. To mi przeszkadza w skupieniu. Lubiłam się też uczyć w wanniesmiley A jeśli chodzi o metody, to na studiach zetknęłam się z mapami myśli T. Buzana i uważam to za bardzo skuteczną metodę przyswajania, kojarzenia i porządkowani wiedzy. Przydaje się zresztą nie tylko w nauce, u mnie w pracy nawet mieli szkolenia z trenerem mindmappingu, Panem Jarosławem Mateńskim z May Agency. Dziewczyny mówiły, że to bardzo przydatne szkolenie.
magnificia
Użytkownik

Dodane dnia 13 01 2011
Ja często czytam na głos i głośno powtarzam materiał który muszę przyswoić. Co do pory nauki, to najczęściej siadam do książek wieczorem, chociaż podobno najlepiej uczyć się rano i w dzień, ale niestety jakoś mi ciężko tak wcześnie się za to zabrać smiley
sawyer
Użytkownik

Dodane dnia 03 02 2011
Ja przeważnie uczę się przy muzyce. Nie lubię całkowitej ciszy, paradoksalnie to ona mnie właśnie rozprasza. Co do metod nauki, to zależy czego się uczę. Np. jeżeli chodzi o naukę francuskiego to pomaga mi słuchanie piosenek francuskich, czy oglądanie filmów. A często również zaglądam na ten profil: http://www.facebook.com/latelierdefrancais Gdzie można znaleźć dużo ciekawostek na temat tego języka.
paulaa_92
Użytkownik

Dodane dnia 17 04 2011
Ja przed maturą nie dam rady przeczytać wszystkich lektur raz jeszcze, nagrywam sobie audiobooki na mp3 albo oglądam filmy, znalzałam bardzo fajną stronkę może komuś się przyda http://lekturyonline.pl
bellis
Użytkownik

Dodane dnia 09 06 2011
Dla mnie najlepsze warunki do uczenia to względna cisza. Może być jakaś muzyka w tle, ale raczej spokojna, trochę relaksacyjna i raczej bez słów - inaczej trudno mi się skupić smiley
Co do metod uczenia, to spróbowałam dzielić materiał na części i uczyć się po kolei, powtarzając sobie po każdej części i póki co, to się sprawdza smiley

Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma - Marilyn Monroe.
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane