Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
makijaż nastolatki
Forum | Uroda | Makijaż
Autor makijaż nastolatki
KarotkaxD
Użytkownik

Dodane dnia 04 01 2010
Mam 13 lat. Chcialbym malowac sie tuszem do rzęs ale tylko tak lekko raz przeleciec szczoteczka po rzęsach i tyle, lecz moja mama twierdzi ze jezeli teraz zaczne sie malowac to za kilka lat bede miala wyplowiale i nieładne rzęsy. Czy to prawda czy tylko nie chce zebym sie malowala? I mam jeszcze jedno pytanko. Jestem sztynką, mam brązowe oczym i usta przecietnej wielkosci. Jakiego odcienu blyszczyka moglabym używac ? Mialam juz przezroczyste blyszczyki i takie bardziej ciemnych odcieni ale żaden z nich mi jakos nie pasował. Co moglybyscie poradzic ?smiley
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: makijaż nastolatki
IWONECZKA5810
Użytkownik

Dodane dnia 05 01 2010
MOJA DROGA Z JEDNEJ STRONY MAMA MA RECJĘ ALE JEŚLI CHCESZ TO DELIKATNY MAKIJAZ NIE ZASZKODZIE ZWŁASZCZA JESLI CHODZI O PODKREŚLENIE RZĘS... A CO DO BŁYSZCZYKA SPRÓBUJ ODCIENIE BEŻU... DLA MNIE SWIETNY OKAZAŁ SIE Z FIRMY BELL... POZDFRAWIAMsmiley
katieannmaggy
Użytkownik

Dodane dnia 14 01 2010
ja Ci polecam bezbarwną odżywkę do rzęs, po pierwsze ładnie rozczesuje rzęsy i trochę podkręca itd. a po drugie choć trochę pielęgnuje...
wiem że mają taką takie firmy jak Miss Sporty/Essence/My secret
ja mam taką niebieską z My secret :) (ps. one kosztują tak z 10 zł)
jeśli jednak będziesz kupowała tusz, to ja Ci poradzę nie kupować takiego za 10 zł bo będzie kiepski raczej, polecam Ci tusze Maybelline, moim zdaniem są najfajniejsze (miałam już 3 rodzaje) a ich cena to od 15-30 zł

a jeśli chodzi o błyszczyk, to może spróbuj z Nivei pomadkę grejpfrutową, nie dość że pięknie pachnie to też wygląda ślicznie, taki ciemny różyk :D a nie jest droga z 5 zł

mam nadzieję że pomogłam :)
katemakeup.blogspot.com Wyślij Prywatną Wiadomość
yellow
Użytkownik

Dodane dnia 19 04 2010
mnie też się wydaje, że lepiej byłoby gdybyś zaczęła używać bezbarwnej odżywki do rzęs. Wzmocnisz je i nie będziesz musiała się martwić, że to co mówi Twoja mama tzn, że rzęsy ci wypłowieją okaże się prawdą. Tylko, że moim zdaniem Twoja mama delikatnie chce ci powiedzieć, że trochę za wcześnie na makijaż u ciebie. Tylko, że jakoś nie wiedziałam, że pod wpływem tuszu rzęsy mogą wypłowieć.
Joga
Użytkownik

Dodane dnia 06 05 2010
Kup sobie w aptece olejek rycynowy i nakładaj przed spaniem na rzęsy. Wzmocnisz je, zgęstnieją ci i będą piękne. Potem możesz zacząć się lekko malować. Nie ma w tym nic złego dopóki nie nakładasz "tapety" i nie robisz z siebie nastoletniego potworka.
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane