Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Cera Tłusta co zrobic??
Forum | Uroda | Makijaż
Autor Cera Tłusta co zrobic??
Mikui
Użytkownik

Dodane dnia 09 07 2007
Witam Was Serdecznie!

Co jest dobre dla cery tlustej.A raczej co jest najleprze aby matowalo twarz....Moze to byc puder badz jakies inne kosmetyki byle by bardzo dobrze matowaly.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Cera Tłusta co zrobic??
Stylistka Małgorzata Sołek
Super Administrator

Dodane dnia 09 07 2007
Polecam ci krem Ziaja TinTin.

Państwa problemy prosimy zgłaszać w portalu w komentarzach pod artykułami. Na pytania zgłoszone w inny sposób, z braku czasu nie odpowiemy.
http://wdziek.info/ Wyślij Prywatną Wiadomość
Kroopka
Użytkownik

Dodane dnia 31 07 2007
>>Do Mikui
Wybierz się do drogeri, zapytaj sprzedawczynię o tonik i krem do skóry tłustej. Myślę że dobrym matującym kosmetykiem był by rzeczywiście puder matujący, wybierz taki lepszej firmy. To fakt że wydasz więcej pieniędzy (od 50zł do 300zł) ale efekt bedzie o niebo lepszy ;) Polecam markę: SEPHORA , Bikor , Inglot... Jeżeli jeseś w domu możesz stosować maseczkę dla skóry tłustej! Pamiętaj że taką skórę też trzeba leczyć i korygować a nie wiecznie matować pudrem!
RADA: Skóra tłusta lubi oddychać...

Interesuję się robieniem maniciuru i makijażu ;)
2026268 Wyślij Prywatną Wiadomość
Eveline
Użytkownik

Dodane dnia 13 08 2007
Możesz również stosować krem Nivea Visage Young,który zapobiega błyszczeniu się twarzy smiley
6561164 Wyślij Prywatną Wiadomość
werona
Użytkownik

Dodane dnia 24 10 2008
Wiecie co. Podobno linia kosmetykow la roche posay effaclar jest swietna na tlusta cere. Nie kupowalam jeszcze tej serii.
Ale...znalazłam ostatnio konkurs i mozna wygrac kosmetyki www.effaclar.pl smiley

alprosoya.pl
katieannmaggy
Użytkownik

Dodane dnia 26 10 2008
Z Effaclara świetny jest napewno EFFACLAR A.I. sma używam, jest to kremik na pojedyncze pryszcze, smarujesz dość grubą warstwą i zostawiasz na noc, czasami jeszcze na dzień, i pryszcza nie ma. Naprawdę doskonale wysusza wypryski. Ale coś do matowienia... Wiem że mają też żel, całkiem dobry, krem też mają, podobno matujący, ale jego nie używałam, bo nie mam tłustej skóry ;)
katemakeup.blogspot.com Wyślij Prywatną Wiadomość
jerozolima123
Użytkownik

Dodane dnia 12 11 2008
mam tłusta cere ktora tak sie blyszczy ze doprowadza mnie do szalu
zaczyna sie blyszczec po nalozeniu kremu , po maseczce i nawet jak naloze podklad badz puder na twarz
do tego wszystkiego mam pelno wypryskow na twarzy ktore pojawiaja sie az na szyji
nie wiem co mam robic bo juz chyba wszystko wyprobowalam
katieannmaggy
Użytkownik

Dodane dnia 12 11 2008
ja mam więcej wyprysków odkąd zaczęłam używać podkładu, a tak ogólnie to mam normalną cerę, trochę nierówności ;)
więc chyba narazie odstawię podkład
katemakeup.blogspot.com Wyślij Prywatną Wiadomość
olek
Użytkownik

Dodane dnia 21 11 2008
Podobno przy tłustej cerze dobrze jest ograniczyć liczbę kosmetyków i nie przesuszać skóry, bo wtedy produkuje więcej sebum. Na noc warto nałożyć krem półtłusty (tak!) potem zetrzeć nadmiar chłonną chusteczką Lambi a rano przemyć twarz lekką pianką. I puder chyba spisuje się lepiej niż ciężki podkład.
Greenland
Użytkownik

Dodane dnia 30 11 2008
Ja polecam po prostu bibułki matujące. Szczególnie, jeśli cera jest mieszana i np. nie powinno się jej ciągle smarować kremem matującym, bo poza strefą T jest sucha i potrzebuje nawilżenia. Bibułek używa się wówczas, gdy twarz zaczyna się świecić - zaabsorbują one tłuszcz z czoła i nosa, a skóra nie będzie wysuszona smiley
Wiele kremów matujących sprawia, że trudniej jest rozprowadzić podkład (który się wówczas wałkuje). Na dobry krem nawilżający czy odżywczy dużo łatwiej jest nałożyć makijaż.

www.mojsalon.pl ciekawy blog o zakładaniu salonu kosmetycznego
Mrs_Zelmerlow
Użytkownik

Dodane dnia 19 02 2009
Ja dla zmatowienia skóry używam sypkiego pudru Miss Sporty So Clear, a wcześniej oczywiście oczyszczam skórę kosmetykami do cery tłustej i daję krem matujący. Mi odpowiada.

"Now looking back i wish i could rewind.."
11927179 http://foreveryours.blog.onet.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Lobo4
Użytkownik

Dodane dnia 06 03 2009
próbuj zwyczajnie kosmetyków do twojego typu cery, tylko systematycznie!!! to jest najważeniejsze.Powaodzenia!
wdzieczna1
Użytkownik

Dodane dnia 16 04 2009
Witam Was bardzo serdecznie.
Chciałam się zapytać, czy zetknęłyście się już może z Avon-em ? Jak nie, to macie niepowtarzalną okazję, gdyż jestem tą szczęściarą i jestem konsultantką. Znając życie od razu będziecie na nie, jak tylko zobaczycie, że jestem konsultantką, ale kochane, ja miałam kiedys takie samo podejście, ale mialam chwile słabości i koleżanka mnie wkręciła, za co nie byłam jej wdzięczna, natomiast teraz nie widzę życia bez niego. Kosmetyki, które oferują na rynku, są robione przez Avon, a swoje patenty na kosmetyki "pożyczają" takim firmą jak loreal itp. Na rynku polskim porównując ceny np właśnie loreal a Avon-u, to jednak jest różnica i to bardzo zauważalna, a skoro Avon ma dużo tańsze produkty, i tej samej jakości, a nawet lepszej bym powiedziała, to po co przepłacać skoro można mieć taniej? Chciaż spróbuj, a zobaczysz , że nie pożałujesz, odpowiem na wszystkie twoje pytania, które nasuną ci się do głowy. Nawet na te, które nie są zwiazane z Avonem;d np, co zrobic, by ujędrnic cialo, albo by najbardziej narażone na oznaki starzenia miejsca na ciele dłużej wyglądały na mlodsze, oraz wiele innych pytań dotyczących sportu, schudnięcia, pielęgnacji, oraz kosmetyków.

Kochana cera tłusta bardzo lubi nieczystości, tak więc po pierwsze i najważniejsze to oczyszczanie jej, kosmetykami głęboko oczyszczającymi, potem tonik do cery tłustej, potem krem do cery tłustej, potem podkład matujący do cery tłustej i puder też matujący, i na takiej twarzy makijaż utrzyma sie o wiele dłużej, a i sama twarz będzie świeższa na dłuższy czas, jak jeszcze jakieś pytania, to zapraszam do rozmowy najlepiej na gg

Pozdrawiam,
Joanna Korzeniewicz
gg 1562271(zawsze odpisuje)
tel: 789-308-524

witam
Witam Cię bardzo serdecznie.
Chciałam się zapytać, czy zetknęłaś się już może z Avon-em ? Jak nie, to masz niepowtarzalną okazję, gdyż jestem tą szczęściarą i jestem konsultantką. Znając życie od razu będziesz na nie, jak tylko zobaczysz, że jestem konsultantką, ale kochana, ja miałam kiedys takie samo podejście, ale mialam chwile słabości i koleżanka mnie wkręciła, za co nie byłam jej wdzięczna, natomiast teraz nie widzę życia bez niego. Kosmetyki, które oferują na rynku, są robione przez Avon, a swoje patenty na kosmetyki "pożyczają" takim firmą jak loreal itp. Na rynku polskim porównując ceny np właśnie loreal a Avon-u, to jednak jest różnica i to bardzo zauważalna, a skoro Avon ma dużo tańsze produkty, i tej samej jakości, a nawet lepszej bym powiedziała, to po co przepłacać skoro można mieć taniej? Chciaż spróbuj, a zobaczysz , że nie pożałujesz, odpowiem na wszystkie twoje pytania, które nasuną ci się do głowy. Nawet na te, które nie są zwiazane z Avonem;d np, co zrobic, by ujędrnic cialo, albo by najbardziej narażone na oznaki starzenia miejsca na ciele dłużej wyglądały na mlodsze, oraz wiele innych pytań dotyczących sportu, schudnięcia, pielęgnacji, oraz kosmetyków.

Pozdrawiam,
Joanna Korzeniewicz
gg 1562271(zawsze odpisuje)
tel: 789-308-524
1562271 Wyślij Prywatną Wiadomość
yellow
Użytkownik

Dodane dnia 26 04 2010
Niestety tłusta cera może być utrapieniem, Bo nie tylko ze względu na to, że się świeci, co nie zawsze może być przyjemne ani tez ładne, ale też dlatego, że łojotok jest jedną z głównych przyczyn trądziku. ja słyszałam, że bardzo dobrym środkiem dla cery tłustej jest silicosan. Bo nie tylko pomaga pozbyć się trądziku, ale też zwalcza łojotok, więc myślę, że to byłby bardzo dobry środek dla wszystkich, którzy mają problemy z trądzikiem i tłustą cerą.
tatarak
Użytkownik

Dodane dnia 22 06 2010
nie wiem od czego to zależy, czy są to jakieś zmiany klimatyczne, czy zmienia się nasz sposób życia bardziej stresujący, ale coraz więcej kobiet boryka się z problemem tłustej cery i niestety niezależnie czy mamy naście, czy trochę więcej lat. Ja też mam podobny problem i żeby moja cera się nie przetłuszczała tak bardzo i nie świeciła rano i wieczorem przemywam twarz wacikiem nasączonym URT-OIL z naftą oczyszczoną.
Już zauważyłam drobną poprawę mam nadzieję, że z czasem będzie tylko lepiej.
elka123
Użytkownik

Dodane dnia 29 06 2011
o pierwsze nie używaj toniku z alkoholem, po 2 gie zawsze nakładaj krem matujący (niezły jest z faramony) a po trzecie na makijaż zawsze musisz nakładać puder utrwalający czyli tak zwany fiksujący (dobry i tani jest z firmy Danni).

Busy do Holandii

Busy do Belgii
dzorczq
Użytkownik

Dodane dnia 26 07 2011
Wystarczy tylko znaleźć odpowiedni kosmetyk. Firma Lerosett posiada kosmetyki dla osób z cerą tustą i trądzikową. Polecam wypróbowanie LEROSETT Exclusive. Jest to nawilżający krem na dzień i na noc, który spowoduje, że twoja skóra całkowicie zmieni oblicze. Co o tym sądzisz?
Autor RE: ja również mam tłustą cerę:(
Kamelia27
Użytkownik

Dodane dnia 20 09 2011
ehh, tłusta cera to moja zmora i największy kompleks. Prościej byłoby spytać czego nie używałam, aby zapobiec tłustej twarzysmiley Jako nastolatka, pamiętam, że używałam mydła siarkowego i muszę przyznać, że pomagało, zwłaszcza, że miałam wypryski;/. Teraz już towarzyszą mi tylko zaskórniaki - nieodłączny element tłustej cery. Obecnie, już od ponad 3 tyg ratuje się kosmetykami do oczyszczania cery Clinique 3 Step ( tutaj przykładowy podgląd tych kosmetyków http://www.promesse.pl/clinique/3-step/ ), oraz podkładami matującymi również Clinique. Po około 1,5 tyg używania kosmetyków Clinique pogorszyła mi się cera, tzn widziałam już, że nie "świece" się, aż tak bardzo jak zawsze, jednak zaczęły mi wychodzić pryszcze;/. Po kilku dniach zaczęły schodzić i muszę przyznać, że kosmetyki zaczynają działać. Prawdę mówiąc dziś już nie używałam matujących podkładów i się nie świecesmiley. Byłam u dermatologa w celu dokładnego rozpoznania rodzaju cery. Bardzo ważny jest odpowiedni dobór linii kosmetyków. Clinique rodzaj trzeci jest dla extremalnie tłustej cery i mydła te mocno wysuszają. Ja mam cerę mieszaną w kierunku tłustej. Także zanim skusicie się na kosmetyki Clinique, musicie koniecznie wiedzieć, jaki macie rodzaj cery. Zestawy te mydło, tonik i krem, całość kosztuje max 140 zł i starcza naprawdę na długo. Po prawie miesiącu nie zużyłam nawet połowy.
mikiqu
Użytkownik

Dodane dnia 02 11 2011
może to zaskakujące, ale cerę tłustą trzeba nawilżać. matowanie tylko pogarsza sprawe. trudno trafić w odpowiedni niezapychający krem, ale wierzcie mi, ze nadmierne matowienie prowadzi do odwodnienia i skóra świeci sie później jeszcze bardziej.

sztuczne rzęsy sposobem na zalotne spojrzenie
http://www.wonderlashes.pl/ Wyślij Prywatną Wiadomość
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane