| Autor |
Problez z paznokciami |
Tozia89 Użytkownik
|
|
Niestety kiedyś obgryzałam paznokcie przez co teraz mam bardzo krótką płytkę. Teraz kiedy problem z obgryzaniem zniknął zaczał sie drugi.... moje paznokcie łamią się i rozdwajają przez co nie moge ich nigdy zapuscić. Nawet nie mogę założyć żelowych lub akrylowych paznokci bo jeśli przyklei je na moja plytkę to tylko zalednie około 5 mm paznokcia będzie moja naturalna wiec jak to bedzie wyglądało... Brałam kiedyś skrzypowitę ale nie dostrzegłam efektu i przestałam  |
|
| Autor |
RE: Problez z paznokciami |
justine_k Użytkownik
|
|
Polecam Ci odzywke do paznokci z firmy Manhattan Maximum growth. Taki rozowy !
Pomaga wydluzyc paznokcie.
Do tego rowniez uzywam olejku do paznokci firmy JOKO. Swietnie nawilza, wiec i skorki super wygladaja  |
|
| Autor |
Karolla Użytkownik
|
|
a moja odpowiedź jest prosta kilka domowych receptór na paznokcie i przy ich stosowaniu i zdrowym tybie zycia powinny się wzmocnić 
PAZNOKCIE CIENKIE I SŁABE
łyżeczkę suszonych nasion kopru wloskiego zalać szklanką wrzątku. Przykryj i odstaw do ostygnięcia. Napar przecedz i codziennie przecieraj nim kilka razy paznokcie. Kuracja powinna trwać minimum 14 dni.
a raz w tygodniu zafunduj sobie kapiel wzmacniającą
końce palców zanurz na 5 minut w miseczce z lekko rozgrzanymolejem ze slodkich migdałów  |
|
| Autor |
RE: Oliwa z oliwek |
Sailor Użytkownik
|
|
jest dobra na takie sprawy, musisz ja tylko podgrzac, aby była ciepła |
|
| Autor |
lukasz255 Użytkownik
|
|
Tak, też polecam tą odżywkę, mi pomogła 
A jak już będziesz miała długie i piękne paznokietki, to polecam super przyrząd do frenchu : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=808884750
|
|
| Autor |
92AguSs Użytkownik
|
|
|
wypróbuj olejek rycynowy , mojej siostrze pazurki zaczęły rosnąć jak na drożdżach |
|
| Autor |
ewoland Użytkownik
|
|
witam!
Stosowałam odżywki na paznokcie-pomagają do momentu kiedy nie zapomnę ich pomalować!
Jeśli mogę Ci coś zaproponować to przyjrzyj się swojej diecie i stylowi życia,brakuje Ci witamin,a obgryzanie paznokci przeważnie wiąże się ze stresem.
Bardzo dobrze to znam.
Polecono mi w aptece MegaKrzem,to suplement diety.
www.megakrzem.pl
Kuracja trwa 2 miesiące ale naprawdę warto.
Łykałam codziennie zieloną pigułkę i moje paznokcie są twarde i mocne.
To łatwy i prosty sposób,oczywiście namaczanie paznokcie w cytrynie czy jeszcze innych sposobach domowych tez są skuteczne ale i czasochłonne.
polecam mi także megakrzem polecono na forum.
Pozdrawiam.
|
|
| Autor |
lukrowa Użytkownik
|
|
|
Ja stosuję odżywki z Avonu i jestem zadowolona. Co prawda jestem na tyle młoda że nie mam dużych problemów z paznokciami, aczkolwiek rozdwajają mi się dość często. Musze mieć obcięte na krótko bo inaczej szybko się łamią. |
|
| Autor |
Tu_pak Użytkownik
|
|
Ja mam odżywkę z Jessica - nazwa Phenomen Oli o zapachu migdalowym i chociazby z tego wzgledu nie zapominam o jej stosowaniu bo zapach strasznie mi odpowiada i sama odzywka uwazam ze sprawdza sie.  |
|
| Autor |
Dorota84 Użytkownik
|
|
mam ją i mam tez to: http://image.rakuten.co.jp/nail-koubouu/cabinet/i/jessica02.jpg
równie piękny zapach ma, chyba się uzależniłam od niego 
pozdrawiam |
|
| Autor |
Tu_pak Użytkownik
|
|
a to na co ? tez na plytke paznokcia ? |
|
| Autor |
zyrafka55 Użytkownik
|
|
Wypróbuj odżywkę do paznokci Heana KERATIN REPAIR. Mi pomogła szybko , a miałam bardzo zniszczone paznokcie. Polecam! |
|
| Autor |
knifefast Użytkownik
|
|
Dziewczyny mam ten sam problem, rozdwajanie sie paznokci i odpadanie ich kawalkow - tragedia. Mi odzywki pomagają ale na krótką metę, po miesiącu, dwoch znowu to samo, paznokcie się zaczepiają, rozdwajają. Stosowalam domowe sposoby, odżywkę, skrzypy, ale tylko jak zakończe kurację chwila moment i znow to samo, a jak u was?? Odzywki pomogly wam na stale czy macie tak jak ja???
www.perfumette.pl |
|