Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
prążki na paznokciach
Forum | Uroda | Paznokcie
Autor prążki na paznokciach
emilka
Użytkownik

Dodane dnia 17 02 2010
Witam, od dłuższego czasu borykam się z problemem podłużnych, wypukłych prążków na paznokciach. Dlatego zwracam się z pytaniem, co mogłoby być przyczyna tego defektu i czy można to jakoś zlikwidować, albo chociaż starać się maskować? Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: prążki na paznokciach
koala
Użytkownik

Dodane dnia 30 04 2010
Tez mam taki problem... zupełnie nie wiem jak sobie z tym poradzic :/
Kiedyś gdzies słyszałam ze to może być niedobór cynku w organizmie ale nie mam pojecia czy to jest prawda smiley

just smile smiley
buds22
Użytkownik

Dodane dnia 29 11 2011
konieczna jest tutaj wizyta u dermatologa, ponieważ wszelkie przebarwienia na paznokciach świadczą o niedoborach różnych minerałów lub witamin. dlatego też warto skonsultować się z lekarzem, aby wyeliminować niedobory

Doświadczenie to nazwa, jaką nadają ludzie sukcesu na błędy i pomyłki.
verimma
Użytkownik

Dodane dnia 29 11 2011
Ale mowa o odkształceniach, a nie przebarwieniach...też zauważyłam u siebie takie prążki, nie mam pojęcia co to jest smiley
martunia1722
Użytkownik

Dodane dnia 24 01 2012
Witam Panie smiley
Proponuję wizytę o kosmetologa,nie kosmetyczki,tylko dobrego kosmetologa który zna sie na pielęgnacji kończyny górnej i takiego typu chorobach(schorzeniach)płytki paznokciowej.Drogie koleżanki jestem pewna że pod okiem kosmetologa wszystko jest do zlikwidowania.Np po przez delikatne opiłowanie (wyrównanie) płytki specjalnym pilnikiem
martunia1722
Użytkownik

Dodane dnia 24 01 2012
Przypominam że kosmetolodzy są pierwszymi barierami ,więc jeśli to nie będzie zwyczajne zrogowacenie płytki paznokciowej , z pewnością poleci Lekarza do kótrego powinno się udać z defektem jaki posiadacie.Pozdrawiam
Amanda wawa
Użytkownik

Dodane dnia 28 01 2012
ja sie juz urodzilam z takimi paznokciami i szczerze nie przeszkadza mi to za specjalnie, jesli np chce nalozyc jakis lakier to troszke scieram paznokcie i jest dobrzesmiley
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane