Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
moj problem-kurzajki
Forum | Uroda | Paznokcie
Autor moj problem-kurzajki
luminelle
Użytkownik

Dodane dnia 05 08 2007
nie wiem jak pozbyć się kurzajki którą mam na palcu. musze się zgłosić do dermatologa?
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: moj problem-kurzajki
Stylistka Małgorzata Sołek
Super Administrator

Dodane dnia 14 08 2007
Tak

Państwa problemy prosimy zgłaszać w portalu w komentarzach pod artykułami. Na pytania zgłoszone w inny sposób, z braku czasu nie odpowiemy.
http://wdziek.info/ Wyślij Prywatną Wiadomość
Elodie
Użytkownik

Dodane dnia 20 10 2007
Możesz iść do dermatologa, albo spytać w aptece o jakiś skuteczny płyn. Ja miałam kilka lat temu z nimi duży problem, ale żaden mi nie pomagał. Nie uwierzysz, ale wyleczyłam je zwykłym płynem na.. odciskismiley.

'I tried to be perfect,
It just wasn't worth it,
Nothing could ever be so wrong.
Itr17;s hard to believe me,
It never gets easy,
I guess I knew that all along.. '

kOoOstka_
Użytkownik

Dodane dnia 15 08 2008
Kiedyś moja kuzynka też miała i nie udała się do dermatologa, sama można powiedzie sposobem leczniczym sobie wyleczyła, po prostu wystarczy smarowac kurzajki sokiem z galistnika jaskółcze zielesmiley (zlamac np. łodygę i jest tam taki żółty sok i nim smarowac) regularnie aż zobaczysz jakies efektysmiley
A Glistnik jaskółcze ziele spotkasz na polu lub podwórku smiley
ja kiedyś tez mialam i wyleczyłam ja płynem na odciski i wlasnie galistnikiem jaskółcze ziele smileysmiley

pozdro smiley
Karolla
Użytkownik

Dodane dnia 28 04 2009
zgadzam się z kostka.. albo to jaskółcze ziele i można nawet zerwać dłuuugą gałązkę i zabrać do domu trzymac w lodówce.. i smarować kurzajkie nim kilka razy dziennie smiley ... i codzienne przed "zabiegiem" odrywać starą część gałązki smileysmiley .. albo potraktować ją sposobami chemicznymi dotępne w aptekach bez recepty
6083530 Wyślij Prywatną Wiadomość
Cati
Użytkownik

Dodane dnia 13 07 2009
Ja na kurzajki polecam Wartix. To preparat wymrażający kurzajki łatwy w użyciu i bezpieczny. Samo wymrażanie trwa chwilkę a kurzajka odpada w ciągu 14 dni.
anamikana
Użytkownik

Dodane dnia 27 08 2009
najlepiej do dermatologa, ale tez sa naturalne metody jak jaskolcze ziele ktorym smarujesz i zazwyczaj kurzajki schodza.
brzydulka
Użytkownik

Dodane dnia 13 09 2009
Wartner nie wartix smiley nic lepszego w tej chwili nie ma, trzeba tylko dobrze przymrozić
piinkaa
Użytkownik

Dodane dnia 20 10 2009
To jaskółcze ziele to zuuoo . ;DD
Czego ja się przez nie nabawiłam to lepiej nie mówić smiley .
Trujące to chyba jest . o__O . A raczej nie chyba tylko napewno smiley .

` . To ja, moje życie, moja pasja, moja droga i nie interesuje mnie czy Ci się to podoba . ;P . `
bezkonca
Użytkownik

Dodane dnia 27 07 2010
Faktycznie, moja koleżanka też wyleczyła kurzajki preparatem na odciski smiley Kosztuje śmieszne ok. 3 zł i na większość działa... proponowałabym najpierw spróbować usunąć ją preparatami, w aptece Co coś doradzą, a do dermatologa iść na sam koniec - wizyta może się skończyć wypisaniem recepty lub nawet zaleceniem jakiegoś leku....więc fatyga może okazać się niepotrzebna;/
gejsza19
Użytkownik

Dodane dnia 17 08 2010
Domowe sposoby są do bani szybciej by mi palec odpadł niż kurzajka zniknęła. Mnie też wartix pomógł, wartner za drogi, a według farmaceutki oba preparaty działają tak samo.
karolka79
Użytkownik

Dodane dnia 27 08 2010
Ja miałam na szczescie tylko jedną kurzajkę - wymroziłam faktycznie wartixem. Ziela nie szukałam, jestem z natury leniwa i wolałam jednak podjechać do apteki :-)
Welonka
Użytkownik

Dodane dnia 07 10 2011
Najlepsze i najbardziej skuteczne są zabiegi wymrażania ciekłym azotem w gabinetach dermatologicznych. Wszystkie te apteczne preparaty likwidują brodawki, jako problem estetyczny, ale kurzajki mają długie korzenie, więc mają tendencje do odrastania.
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane