| Autor |
moj problem-kurzajki |
luminelle Użytkownik
|
|
|
nie wiem jak pozbyć się kurzajki którą mam na palcu. musze się zgłosić do dermatologa? |
|
| Autor |
RE: moj problem-kurzajki |
Stylistka Małgorzata Sołek Super Administrator
|
|
Tak
Państwa problemy prosimy zgłaszać w portalu w komentarzach pod artykułami. Na pytania zgłoszone w inny sposób, z braku czasu nie odpowiemy. |
|
| Autor |
Elodie Użytkownik
|
|
Możesz iść do dermatologa, albo spytać w aptece o jakiś skuteczny płyn. Ja miałam kilka lat temu z nimi duży problem, ale żaden mi nie pomagał. Nie uwierzysz, ale wyleczyłam je zwykłym płynem na.. odciski .
'I tried to be perfect,
It just wasn't worth it,
Nothing could ever be so wrong.
Itr17;s hard to believe me,
It never gets easy,
I guess I knew that all along.. '
 |
|
| Autor |
kOoOstka_ Użytkownik
|
|
Kiedyś moja kuzynka też miała i nie udała się do dermatologa, sama można powiedzie sposobem leczniczym sobie wyleczyła, po prostu wystarczy smarowac kurzajki sokiem z galistnika jaskółcze ziele (zlamac np. łodygę i jest tam taki żółty sok i nim smarowac) regularnie aż zobaczysz jakies efekty
A Glistnik jaskółcze ziele spotkasz na polu lub podwórku 
ja kiedyś tez mialam i wyleczyłam ja płynem na odciski i wlasnie galistnikiem jaskółcze ziele  
pozdro  |
|
| Autor |
Karolla Użytkownik
|
|
zgadzam się z kostka.. albo to jaskółcze ziele i można nawet zerwać dłuuugą gałązkę i zabrać do domu trzymac w lodówce.. i smarować kurzajkie nim kilka razy dziennie ... i codzienne przed "zabiegiem" odrywać starą część gałązki  .. albo potraktować ją sposobami chemicznymi dotępne w aptekach bez recepty |
|
| Autor |
Cati Użytkownik
|
|
|
Ja na kurzajki polecam Wartix. To preparat wymrażający kurzajki łatwy w użyciu i bezpieczny. Samo wymrażanie trwa chwilkę a kurzajka odpada w ciągu 14 dni. |
|
| Autor |
anamikana Użytkownik
|
|
|
najlepiej do dermatologa, ale tez sa naturalne metody jak jaskolcze ziele ktorym smarujesz i zazwyczaj kurzajki schodza. |
|
| Autor |
brzydulka Użytkownik
|
|
Wartner nie wartix nic lepszego w tej chwili nie ma, trzeba tylko dobrze przymrozić |
|
| Autor |
piinkaa Użytkownik
|
|
To jaskółcze ziele to zuuoo . ;DD
Czego ja się przez nie nabawiłam to lepiej nie mówić .
Trujące to chyba jest . o__O . A raczej nie chyba tylko napewno .
` . To ja, moje życie, moja pasja, moja droga i nie interesuje mnie czy Ci się to podoba . ;P . ` |
|
| Autor |
bezkonca Użytkownik
|
|
Faktycznie, moja koleżanka też wyleczyła kurzajki preparatem na odciski Kosztuje śmieszne ok. 3 zł i na większość działa... proponowałabym najpierw spróbować usunąć ją preparatami, w aptece Co coś doradzą, a do dermatologa iść na sam koniec - wizyta może się skończyć wypisaniem recepty lub nawet zaleceniem jakiegoś leku....więc fatyga może okazać się niepotrzebna;/ |
|
| Autor |
gejsza19 Użytkownik
|
|
|
Domowe sposoby są do bani szybciej by mi palec odpadł niż kurzajka zniknęła. Mnie też wartix pomógł, wartner za drogi, a według farmaceutki oba preparaty działają tak samo. |
|
| Autor |
karolka79 Użytkownik
|
|
|
Ja miałam na szczescie tylko jedną kurzajkę - wymroziłam faktycznie wartixem. Ziela nie szukałam, jestem z natury leniwa i wolałam jednak podjechać do apteki :-) |
|
| Autor |
Welonka Użytkownik
|
|
|
Najlepsze i najbardziej skuteczne są zabiegi wymrażania ciekłym azotem w gabinetach dermatologicznych. Wszystkie te apteczne preparaty likwidują brodawki, jako problem estetyczny, ale kurzajki mają długie korzenie, więc mają tendencje do odrastania. |
|