| Autor |
Rozstepy po ciazy |
zaq12wsx3edc Użytkownik
|
|
Witam,
moim problemem sa rozstepy ktore powstaly podczas ciazy.1.5miesiaca temu urodzilam coreczke,i bardzo zalezy mi na ich zlikwidowaniu |
|
| Autor |
RE: Rozstepy po ciazy |
wdzieczna1 Użytkownik
|
|
Witam Cię bardzo serdecznie.
Chciałam się zapytać, czy zetknęłaś się już może z Avon-em ? Jak nie, to masz niepowtarzalną okazję, gdyż jestem tą szczęściarą i jestem konsultantką. Znając życie od razu będziesz na nie, jak tylko zobaczysz, że jestem konsultantką, ale kochana, ja miałam kiedys takie samo podejście, ale mialam chwile słabości i koleżanka mnie wkręciła, za co nie byłam jej wdzięczna, natomiast teraz nie widzę życia bez niego. Kosmetyki, które oferują na rynku, są robione przez Avon, a swoje patenty na kosmetyki "pożyczają" takim firmą jak loreal itp. Na rynku polskim porównując ceny np właśnie loreal a Avon-u, to jednak jest różnica i to bardzo zauważalna, a skoro Avon ma dużo tańsze produkty, i tej samej jakości, a nawet lepszej bym powiedziała, to po co przepłacać skoro można mieć taniej? Chciaż spróbuj, a zobaczysz , że nie pożałujesz, odpowiem na wszystkie twoje pytania, które nasuną ci się do głowy. Nawet na te, które nie są zwiazane z Avonem;d np, co zrobic, by ujędrnic cialo, albo by najbardziej narażone na oznaki starzenia miejsca na ciele dłużej wyglądały na mlodsze, oraz wiele innych pytań dotyczących sportu, schudnięcia, pielęgnacji, oraz kosmetyków.
Kochana, rozstępy, które pojawiły się z przed paru miesięcy, tzw. świeże, możesz się ich pozbyć całkowicie, bo starsze, można tylko spłycić, lub rozjaśnic, ale nie zlikwidować, natomiast, te z przed niecałych dwóch miesięcy możesz poprzez regularne stosowanie np balsamu na rozstępy z Avonu, pozbyć się, tak więc powodzenia, i jak coś to zapraszam na gg
Pozdrawiam,
Joanna Korzeniewicz
gg 1562271(zawsze odpisuje)
tel: 789-308-524
witam
Witam Cię bardzo serdecznie.
Chciałam się zapytać, czy zetknęłaś się już może z Avon-em ? Jak nie, to masz niepowtarzalną okazję, gdyż jestem tą szczęściarą i jestem konsultantką. Znając życie od razu będziesz na nie, jak tylko zobaczysz, że jestem konsultantką, ale kochana, ja miałam kiedys takie samo podejście, ale mialam chwile słabości i koleżanka mnie wkręciła, za co nie byłam jej wdzięczna, natomiast teraz nie widzę życia bez niego. Kosmetyki, które oferują na rynku, są robione przez Avon, a swoje patenty na kosmetyki "pożyczają" takim firmą jak loreal itp. Na rynku polskim porównując ceny np właśnie loreal a Avon-u, to jednak jest różnica i to bardzo zauważalna, a skoro Avon ma dużo tańsze produkty, i tej samej jakości, a nawet lepszej bym powiedziała, to po co przepłacać skoro można mieć taniej? Chciaż spróbuj, a zobaczysz , że nie pożałujesz, odpowiem na wszystkie twoje pytania, które nasuną ci się do głowy. Nawet na te, które nie są zwiazane z Avonem;d np, co zrobic, by ujędrnic cialo, albo by najbardziej narażone na oznaki starzenia miejsca na ciele dłużej wyglądały na mlodsze, oraz wiele innych pytań dotyczących sportu, schudnięcia, pielęgnacji, oraz kosmetyków.
Pozdrawiam,
Joanna Korzeniewicz
gg 1562271(zawsze odpisuje)
tel: 789-308-524 |
|
| Autor |
kamila1979 Użytkownik
|
|
Ja zdecydowałam się na zakup Derma Rollera w sklepiku internetowym www.uroda.sklep.pl ,
Na allegro też można dostać takie rollery , ale te same w sklepie są tańsze!
Miałam rozstępy na brzuchu po ciąży i na udach. Na posladkach miałam cellulit.- już też zaczyna zanikać
Nie powiem, używam już 3 miesiące rollera i rozstępy znikają ) Bardzo mnie to cieszy. Używam Derma Rollera co drugi dzień po 15-20 minut . Czasami odczuwłam lekki ból, ale to nic smile.gif najważniejsze że zaczynam widzieć efekty  |
|
| Autor |
tatarak Użytkownik
|
|
|
Niestety tak to jest, że po ciąży pojawiają się rozstępy. I czasem trudno się jest ich pozbyć. Dobrze, że istnieją kosmetyki, które mogą nam pomóc w ich zwalczaniu rozstępów. Moja koleżanka stosowała na rozstępy błoto z Morza Martwego, które kupiła w Mydlarni u Franciszka. Z tego, co ona mówiła moja koleżanka to błoto jest świetne. |
|
| Autor |
sarenka_2907 Użytkownik
|
|
Polecam Ci ćwiczenia w wodzie. Codziennie rób sobie masaż ud i pośladków szorstką gąbką lub szczotką, najlepiej z jakimś żelem ujędrniającym, a potem wmasuj w nie balsam ujędrniający (ja lubię Vichy Destock). Gimnastykuj się regularnie, pij dużo wody, zdrowo się odżywiaj.
 |
|
| Autor |
yellow Użytkownik
|
|
z rozstępami można walczyć na wiele sposobów, i bardzo ważne jest to, żeby po pierwsze dobrze się odżywiać, ćwiczyć, ale nie można zapominać o kosmetykach, wiele kobiet ma podobny problem do ciebie. Bo większość, kiedy urodzi dziecko ma problem z rozstępami.
jeśli chodzi o kosmetyki, które mogą ci pomóc w walce z rozstępami to myślę, że np taki balsam będzie bardzo dobry http://aanatural.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=13&category_id=17&option=com_virtuemart&Itemid=39 ja miałam z tej serii kosmetyk z aloesem i przyznam, że był bardzo dobry więc myślę, ze ten balsam z kolagenem też się sprawdzi. |
|
| Autor |
Joga Użytkownik
|
|
|
Ruch i specjalistyczne kosmetyki. Rozstępy robią się się przez brak elastyczności skóry. Przetestujcie sobie balsam na rozstępy marki Palmers. Zawiera masło kakaowe, witaminę E, kolagen, elastynę i masło shea, które ujędrniają i poprawiają elastyczność. Przetestujcie sobie http://www.maslokakaowe.com/index.php?products=product&prod_id=3 Świetnie się wchłania, redukuje rozstępy i zapobiega nowym. |
|
| Autor |
dzinks Użytkownik
|
|
Ja polecam najprostszy z możliwych sposobów , oliwa z oliwek wcierana codziennie rano i wieczorem, najlepiej z upraw organicznych i problem powinien zniknąć w ciągu 2-3 miesięcy. |
|
| Autor |
llemony81 Użytkownik
|
|
oliwa to dziala ZANIM powstana rozstepy. nie dopuszcza do ich powsstania. jak juz sa, to jesli sa jeszcze rozowe, moga podzialac rozne masci, ale niekoniecznie...
mi sie nie udalo zapobiec rozstepom w ciazy niedawno usuwalam laserowo Fraxelem w gabinecie Elite w wawie. u mnie wystarczyl jeden zabieg, rozstepow niema. sa jeszcze inne metody, na najbatdzi9ej drastyczne przypadki podobni stosuje sie wyciecie skory z rozstepami, ale pozostaja wtedy inne blizny... ja bym sie bala, lepszy laser.
jest kolorowo  |
|
| Autor |
RE: rozstępy |
kika75 Użytkownik
|
|
|
na moje rozstępy po odchudzaniu zadziałał krem z mary cohr stały się mniej widoczne a nowych już niema. |
|
| Autor |
Crystaline Użytkownik
|
|
Też słyszałam, że najskuteczniejszą metodą jest laserowe usuwanie rozstępów, które są niczym innym, tylko porozrywanymi włóknami skóry. Kremy i maści mogą tylko rozjaśnić rozstępy i sprawić, żeby były mniej widoczne, laser jest skuteczniejszy.
Perfumeria Internetowa |
|
| Autor |
llemony81 Użytkownik
|
|
|
Crystaline napisał/a:
Też słyszałam, że najskuteczniejszą metodą jest laserowe usuwanie rozstępów, które są niczym innym, tylko porozrywanymi włóknami skóry. Kremy i maści mogą tylko rozjaśnić rozstępy i sprawić, żeby były mniej widoczne, laser jest skuteczniejszy.
no dokladnie, kika musiala miec bardzo swiezutkie te swoje rozstepy, jeszcze rozowe. w takich przypadkach moze pomoc krem. ale generalnie te masci i kremy to raczej zapobiegaja, niz maskujaa rozstepy. ile ja sie tego nie nasmarowalam... no i nici, dopiero laser, tak jak pisalam wyzej. rozstepy zniknely, najlepsze to jest to, ze sa to zmiany trwale. moge normalnie chodzic w bikini, nie wstydze sie swojego wygladu... teraz sie jeszcze wybieram na inny zabieg, Slim lipo, tez do tego gabinetu gdzie bylam, na pereca, na odessanie oponki. odchudzalam sie strasznie dlugo po porodzie, ale zostalo to i owo.
niestety, na rozstepy, jak juz sie zrobia, to tylko laser dziewczyny, pamietajcie, smarujcie sie i masujcie w ciazy ile wlezie, to moze sie uchronicie przed rozstepami chociaz podobno to tez genetycznie bywa uwarunane...
jest kolorowo  |
|
| Autor |
honeydaniels Użytkownik
|
|
|
Moja przyjaciółka miała takie właśnie okropne rozstępy po ciąży, ale ona stosowała kosmetyki Palmers. Używała na przykład takiego skoncentrowanego kremu na rozstępy http://www.maslokakaowe.com/index.php?products=product&prod_id=4 i była bardzo zadowolona, bo te rozstępy faktycznie znikały. |
|
| Autor |
BlairWo Użytkownik
|
|
|
Ehh... widzę, że większość dziewczyn walczy z rozstępami dopiero po ciąży... A tu trzeba walczyć od samego początku! Odkąd tylko dowiedziała się, że spodziewam się małej codziennie smarowałam brzuch, biodra i pośladki olejkiem do masażu na rozstępy (Mamamil). Pewnie geny też zrobiły swoje ale teraz nie mam żadnych rozstępów! |
|
| Autor |
aldente Użytkownik
|
|
1.5 miesiąca po porodzie to jeszcze za wczesnie żeby decydować się na zabiegi. Poczekaj az skóra wróci do normalności. Ja dałabym sobie czas ok. 6 msc oczywiście jeżeli to był naturalny poród. Kremy jak najbardziej stosuj oraz naprzemienne zimne i ciepłe prysznice na brzuch.
Co do lasera to potwierdzam, że jest to skuteczny zabieg. Najlepiej zadzwoń do Centrum Laseroterapii i wypytaj o wszystko jak również o to po jakim czasie po porodzie możesz zastosować taki zabieg. Powodzenia! |
|
| Autor |
wiki_fiki Użytkownik
|
|
o takich rzeczach trzeba myśleć wcześneij bo po fakcie jak już powstaną ciezko usunąć... własciwie to chyba nigdy nie zejdą calkiem ,można tylko zrobić żeby były mniej widoczne. Moja bratowa jak była w ciąży to zabieralam ja ze sobą do spa cece,ja tam chodzę i okazalo sie ze dla kobiet w ciąży mają specjalne zabiegi, do tego smarowała się jakimiś specyfikami i teraz ani śladu rozstępu...
So what? Wanna love me?<3 No way, boy.. |
|
| Autor |
karramba Użytkownik
|
|
|
Urodziłam rok temu i rozstepy tez sa moja zmorą. Może spróbuje z Vichy. Potrzebuję tez coś na ranę po cięciu. Cos polecacie? |
|
| Autor |
aldente Użytkownik
|
|
|
Kremy raczej nie poradzą sobie z regeneracją zerwanych sieci włókien kolagenowych które tworzyły skórną strukturę. W takich przypadkach jedyna metoda to laser. Próbowałyście? |
|
|