Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
depilacja intymna - czy i jak?
Forum | Uroda | Pielęgnacja ciała
Autor depilacja intymna - czy i jak?
wiki_fiki
Użytkownik

Dodane dnia 10 07 2010
czy depilujecie te miejsca. jeśli tak to jaką metoda.nie ukrywam, że mam dość żyletki ale boję się wosku użyć, bo nawet robiiąc sobie nogi woskiem potrafię się popłakać. czy depilujecie miejsca intymne i jeżeli tak to jak?

So what? Wanna love me?<3 No way, boy..
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: depilacja intymna - czy i jak?
gosia32
Użytkownik

Dodane dnia 14 07 2010
Kiedyś goliłam żyletką, ale podrażnienia tak mnie irytowały, że zdecydowałam się na depilację woskiem i jestem bardzo zadowolona, bo włosy odrastają co raz słabsze, co raz rzadsze no i jedna depilacja i mam na 3-4 tygodnie z głowy. Ja zawsze to robię w Spa Ce-Ce bo nie miałabym odwagi samej tego zrobić, a tak mam pewność, że będzie szybko i możliwie najmniej boleśnie.

moim całym światem jest moja córeczka
Autor RE: nigdy woskiem
srilanka
Użytkownik

Dodane dnia 15 09 2010
W moim przypadku (bardzo niski próg bólu) wosk się nie sprawdza :-( choć wiem, że jest najbardziej trwały. Ale mogę coś poradzić dziewczynom, które się golą maszynkami i mają potem chrostki / zaczerwienienia- otóż ogolcie się normalnie maszynką wraz z pianką a potem nałóżcie grubą warstwe płynu do higieny intymnej na ogolone miejsca (ja używam akurat emulsji cleanic ale myślę, że i inne się sprawdzą) i tak zostawcie 3-4 min. A gwarantuje, że nie zobaczycie żadnych podrażnień!
90patKa
Użytkownik

Dodane dnia 03 11 2010
ja normalnie uzywam zyletki ale co jakis czas ale raczej zadko wosku Najpierw zeby zmniejszyc bol i zeby właski były miększe przykładam termofor ktory ogrzewa i zmiekcza skore.. potem plastrami wyrywam ale to starczy tak na tydzien a kiedy włoski przebijaja sie przez skóre to troche poszczypuje xp i sie wrastaja no ale warto zeby na troche ponad tydz miec spokoj smiley

NEVER GIVE UP
5125919 Wyślij Prywatną Wiadomość
patimajonez
Użytkownik

Dodane dnia 11 05 2011
Fajny artykuł o depilacji czytałam dzisiaj na Styl. fm. Ja chcę zrobić sobie laserową, ale nie wiem, ile będą się trzymać efekty:/
atletka
Użytkownik

Dodane dnia 10 07 2011
Ja jakoś się boję depilacji woskiem. Ten ból smiley( Na razie męczę się maszynką i chyba przy tym pozostanę :/
jenna
Użytkownik

Dodane dnia 08 10 2011
zdecydowanie depilacja laserowa. Na żyletki i wosk nie moge juz patrzec..po co człowiekowi bylo tyle bolu..wrrr. i tak na prawdę np wosk jest na krotki okres czasu, a laserowka zawsze wystarczy na dłużej. Poczytajcie sobie co nie co o niej http://15-115.pl/zabiegi.php?page=depilacja_laserowa
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane