Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
cera
Forum | Uroda | Pielęgnacja twarzy
Autor cera
mattix160
Użytkownik

Dodane dnia 11 10 2009
Witam Drogie Panie.Mam do Was prośbę.smileyLiczę na waszą wyrozumiałosc i chęć pomocy.smileyD Zawsze miałem cere suchą ale od pewnego czas zaważyłem że bardzo się przetłuszcza-czyli zrobila się tłusta smiley Co ja mam robić ? czym to może być spowodowane ? Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
34665 Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: cera
Halina56
Użytkownik

Dodane dnia 07 02 2010
Może ją po prostu rozlegulowałeś używając nieprawidłowych kosmetyków. Ponadto, tak naprawdę skóra może być sucha i się błyszczeć, ja na przykład tak mam. Jakich kosmetyków używasz?
Wyślij Prywatną Wiadomość
younglady
Użytkownik

Dodane dnia 14 02 2010
Może to być wynik używania złych kosmetyków, tak jak pisze Halina56, ale może też byc to powodem okresu dojrzewania i burzy hormonów jaka panuje w Twoim organizmie, chociaż nie wiem czy to jest powód bo nie wiem ile masz lat. Tak czy inaczej proponuję Ci używać kosmetyków jak najbardziej naturalnych (zresztą takie zawsze są najlepsze do skóry) i przeznaczonych do cery tłustej. W Mydlarni u Franciszka (albo na ich stronie internetowej www.mydlarnia.info.pl) kupisz np. fntastyczne glinki, których możesz używać jako masek, mydła, peelingu (w zależności z czym ją połączysz). Do cery tłustej świetnie nadaje się glinka Beloun (zobacz sobie: http://www.mydlarnia.info.pl/czerwona-glinka-beloun-z-syrii-cat-189-id-641.aspx) Szczególnie polecana do cery tłustej, mieszanej i wrażliwej. Świetny efekt oczyszczenia porów skóry z nadmiernej ilości sebum i wszelkich nieczystości zewnętrznych. Zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wzmacnia ścianki już uszkodzonych przez co zmniejsza widoczność zaczerwienień i pajączków. Doskonała w walce z trądzikiem i wypryskami skórnymi. Łagodzi trądzik różowaty oraz poprawia proces odnowy komórek.
proszę tu "przepis" na maseczka na twarz:
GLINKA BELOUN+WODA Z KWIATÓW POMARŃCZY+ OLEJ ARGANOWY
Uzyskujemy gładką, oczyszczona, rozświetloną cerę. Widoczny efekt obkurczenia porów i popękanych naczynek krwionośnych. Olej arganowy i woda z kwiatów pomarańczy dodatkowo nawilżą skórę i ustabilizują pracę gruczołów łojowych.

Możesz również robić sobie peelingi solą karnalitową. Dla skóry tłustej miesza się olej arganowy, glinkę beloun i sól karnalitową właśnie i powstaje peeling odpowiedni dla Twojej skóry smiley Wszystkie te kosmetyki znajdziesz w mydlarni u franciszka własnie
tatarak
Użytkownik

Dodane dnia 17 03 2010
może to być związane też z hormonami zmianą trybu życia, stresem, zmianą klimatu etc, Ja sama wiem, jak wielkim problemem jest mieć cerę tłustą, bo taką mam od zawsze chyba. na szczęście istnieją kosmetyki, które pomagają w jej pielęgnacji.
powiem ci, że dla mnie największym problemem jest to, że moja skóra wydziela strasznie dużo łoju i niestety ciężko sobie jest z tym poradzić. Ostatnio, gdzieś czytałam, że bardzo dobrym środkiem na walkę z tłustą cerą jest URT-OIL z naftą oczyszczoną. Ma działanie przeciwłojotokowe, oczyszcza skórę i pory, zapobiega zmianom ropnym.
Basiulka
Użytkownik

Dodane dnia 18 03 2010
Swietny artykuł pielęgnacji ciała i glnkqach kosmetycznych:
http://www.newsweek.pl/kobieta/artykuly/uroda/glinka--kosmetyk-zbawienny-dla-skory,55364,1
jA UŻYWAM BŁĘKITNEJ.
aluta200
Użytkownik

Dodane dnia 28 10 2010
Ja tez miałam problemy z cera i poszlam do dermatologa, który odpowiednio dobrał mi krem. Może faktycznie twoje zmiany na cerze sa spowodowane stosowaniem niewłasciwych kosmetykow albo może zmieniłaś mijsce zamieszkania i nie słózy ci woda w miejscu w ktorym jestś. Zgadzam sie równiez że może to być spowodowane przez stres, hormony lub złą, nieregularną dietą
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane