| Autor |
pielęgnacja twarzy |
natalecka2 Użytkownik
|
|
Dobre Sposoby na gładką skórę |
|
| Autor |
RE: pielęgnacja twarzy |
kika75 Użytkownik
|
|
|
to dobre mleczko odpowiednie to rodzaju skóry ja mam cere wrażliwą i używam do niej mleczka z mary cohr bardzo delikatne i super oczyszcza cerę potem nałożyć krem też odpowiedni do cery np.serum do cery wrażliwej z tej samej firmy i ja nie mam żądnych problemów z cerą bo mam dobrze dopasowane kosmetyki do swojej cery. |
|
| Autor |
akjam89 Użytkownik
|
|
Kosmetyki do twarzy firmy Nantes! Polecam, bo mi pomogły |
|
| Autor |
chorwatka Użytkownik
|
|
|
twarz to taka część naszego ciała, która jest dosyć wymagająca. By moja skóra była w dobrej kondycji i zadbana używam kilku kosmetyków, przede wszystkim nawilżający krem, dobre mleczko do demakijażu (stosuję kosmetyki Flosleku), poza tym maseczki i peelingi do twarzy (dax cosmetics), kolorowe kosmetyki też powinny być dobrej jakości. |
|
| Autor |
kitty33 Użytkownik
|
|
Ja używam żelu do mycia twarzy rano i wieczorem (przeważnie kupionego w aptece) z drobinkami. Dwa razy w tygodniu stosuję peeling, a w weekendy długą kąpiel z maseczkę odżywczą  |
|
| Autor |
Agnieszkaaka Użytkownik
|
|
ja polecam kosmetyki z vichy, są drozsze troche, ale boskie, nie podrażniają skóry i fajnie nawilzają, sama wyprobowałam na tłustej skórze
 |
|
| Autor |
kitty33 Użytkownik
|
|
|
Żeby nasza skóra wyglądała ok musi być dobrze odżywiona i nawilżona. Po pierwsze to właściwa higiena (regularne porządne mycie twarzy) po drugie to odpowiednie kosmetyki. Godny uwagi jest krem z lanoliną z Merino. Ostatnio przeczytałam ciekawy artykuł na wizażu o serii kosmetyków z tej firmy: http://wizaz.pl/Pielegnacja/Nowosci/Kosmetyki-z-lanolina |
|
| Autor |
dobrana Użytkownik
|
|
http://www.medyczne-fbi.pl/index.php?page=autorskie_zabiegi&pid=13
oba zabiegi są bardzo dobre, znakomicie pielęgnują i poprawiają wygląd twarzy. Myślę, że warto się na coś takiego wybrać. Zawsze można pokusić się na coś lepszego typu regeneris, ale wcześniej dobrze by było iść do specjalisty i po prostu zapytać, co można zdziałać, żeby wyglądało się lepiej. Oko specjalisty oceni jak wygląda twarz i doradzi jakiś dobry zabieg. |
|
| Autor |
sawyer Użytkownik
|
|
|
Na pewno regularnie robienie sobie peelingów jest dobrą metodą na to, żeby mieć gładką cerę. No i oczyszczanie twarzy raz na jakiś czas również na pewno nie zaszkodzi. Dzięki tego typu zabiegom twarz na pewno od razu wygląda lepiej. |
|
| Autor |
aldente Użytkownik
|
|
|
Rozmawiałam z kosmetologiem z Elite i okazuje się, że teraz odchodzi się od mechanicznego oczyszczania twarzy na rzecz zabiegów z medycyny estetycznej. Pomocne w tym są np. lasery, zabiegi kwasami, mikrodermobrazja. |
|
| Autor |
Dorota84 Użytkownik
|
|
Ja mam serię z Sanoflore, kosmetyki naturalne, żel do mycia twarzy, krem, maseczka i roll-on na wypryski. W sumie fajne kosmetyki, nie uczulają, wszystkie składniki są pochodzenia naturalnego, ładnie pachną i nie uczulają, polecam jeśli ktoś ma problemy z cerą
pozdrawiam |
|
| Autor |
Nail_Enamel Użytkownik
|
|
Ja mam gładziutką twarz i stosuję krem tradycyjny nawilżający i płyn z kwiatu pomarańczy marki Fitomed. Szczególnie polecam płyn!
I krem i płyn kosztują po 11,50 zł i kupic można w sklepie firmowym- fitomed.pl |
|
| Autor |
sawyer Użytkownik
|
|
|
Raz na jakiś czas warto pojechać do SPA i tam skorzystać z różnych zabiegów. Na przykład w Hotelu Głęboczek większość zabiegów opartych jest na winoterapii. Mają one naprawdę zbawienny wpływ na cerę plus niesamowicie odprężają. Warto czasami zafundować sobie taki wypoczynek. |
|
| Autor |
lukrowa Użytkownik
|
|
|
A ile taka przyjemność kosztuje? |
|